Αλβανία - Αυτοδυναμία Έντι Ράμα στις βουλευτικές εκλογές: «Η δυσκολότερη, μεγαλύτερη και ομορφότερη νίκη»

Αλβανία - Αυτοδυναμία Έντι Ράμα στις βουλευτικές εκλογές: «Η δυσκολότερη, η μεγαλύτερη και η ομορφότερη νίκη» Facebook Twitter
0

Τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία της περασμένης Κυριακής ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ενωτικός ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας για την επόμενη τετραετία.

Με την καταμέτρηση να πλησιάζει προς το τέλος τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα κατακτά αυτοδυναμία με 73 έως 74 βουλευτές επί συνόλου 140 που συγκροτούν το κοινοβούλιο.

Η αντιπολίτευση εκλέγει 63 με 64 βουλευτές και τα ψηφοδέλτια που δεν έχουν καταμετρηθεί εκτιμάται ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Ο Έντι Ράμα σε δηλώσεις του κάλεσε τους οπαδούς του σε πανηγυρική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Σκέντερμπεη των Τιράνων, παρά τα απαγορευτικά μέτρα που ο ίδιος έχει λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τη νίκη του ως τη «δυσκολότερη, τη μεγαλύτερη και την ομορφότερη» και εμφανίστηκε ενωτικός τείνοντας χείρα συνεργασίας στην αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ιλίρ Μέτα αναγνώρισε το αποτέλεσμα ενώ ο πρώτος ξένος ηγέτης που την χαιρέτισε ήταν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν στον κ. Ράμα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Ντι Μάγιο και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεβ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM