LIVE!

Αλβανία - Αυτοδυναμία Έντι Ράμα στις βουλευτικές εκλογές: «Η δυσκολότερη, μεγαλύτερη και ομορφότερη νίκη»

Αλβανία - Αυτοδυναμία Έντι Ράμα στις βουλευτικές εκλογές: «Η δυσκολότερη, η μεγαλύτερη και η ομορφότερη νίκη» Facebook Twitter
0

Τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία της περασμένης Κυριακής ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ενωτικός ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας για την επόμενη τετραετία.

Με την καταμέτρηση να πλησιάζει προς το τέλος τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα κατακτά αυτοδυναμία με 73 έως 74 βουλευτές επί συνόλου 140 που συγκροτούν το κοινοβούλιο.

Η αντιπολίτευση εκλέγει 63 με 64 βουλευτές και τα ψηφοδέλτια που δεν έχουν καταμετρηθεί εκτιμάται ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Ο Έντι Ράμα σε δηλώσεις του κάλεσε τους οπαδούς του σε πανηγυρική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Σκέντερμπεη των Τιράνων, παρά τα απαγορευτικά μέτρα που ο ίδιος έχει λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τη νίκη του ως τη «δυσκολότερη, τη μεγαλύτερη και την ομορφότερη» και εμφανίστηκε ενωτικός τείνοντας χείρα συνεργασίας στην αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ιλίρ Μέτα αναγνώρισε το αποτέλεσμα ενώ ο πρώτος ξένος ηγέτης που την χαιρέτισε ήταν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν στον κ. Ράμα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Ντι Μάγιο και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεβ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM