Alanis Morissette: «Ανέχτηκα πολλή ασέβεια, μείωση, εκμετάλλευση, ψυχολογική βία (και πολλά άλλα)»

Alanis Morissette: «Ανέχτηκα πολλή ασέβεια, μείωση, εκμετάλλευση, ψυχολογική βία (και πολλά άλλα)» Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η Alanis Morissette εξήγησε με μία ανάρτησή της στο Instagram τους λόγους που δεν εμφανίστηκε τελικά στη φετινή τελετή στο Rock and Roll Hall of Fame.

Η τραγουδίστρια επρόκειτο να εμφανιστεί στη σκηνή κατά τη διάρκεια της τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Microsoft Theatre στο Λος Άντζελες το βράδυ του Σαββάτου.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί ότι θα έκανε ντουέτο το «You're So Vain» της Carly Simon μαζί με την Olivia Rodrigo. Ωστόσο, η Morissette αποσύρθηκε από την εκδήλωση και η Rodrigo ερμήνευσε το τραγούδι χωρίς αυτήν.

Όπως αναφέρει το Variety, η Morissettte συμμετείχε στις πρόβες της Παρασκευής και συμπεριλήφθηκε στα εσωτερικές σκαλέτες για τα γυρίσματα του Σαββάτου.

Βέβαια, η πλειονότητα του κοινού δεν γνώριζε ότι η Morissette επρόκειτο να εμφανιστεί στη σκηνή, καθώς δεν είχε ανακοινωθεί δημοσίως η επίσημη σύνθεση των ερμηνευτών για την εκδήλωση.

Σε μια ανάρτηση που κοινοποίησε όμως η ίδια στα Stories της στο Instagram χθες απάντησε σε αυτό που αποκάλεσε η ίδια  «παραπληροφόρηση» σχετικά με την απόφασή της να μην εμφανιστεί τελικά στην τελετή.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημά της δεν ήταν με τους ερμηνευτές και τους συναδέλφους της

«Έχω περάσει δεκαετίες σε μια βιομηχανία που είναι γεμάτη από ένα γενικό αντι-γυναικείο αίσθημα και ανέχτηκα πολλή συγκατάβαση και ασέβεια, μείωση, απορριπτική συμπεριφορά, παραβίαση συμβολαίων, έλλειψη υποστήριξης, εκμετάλλευση και ψυχολογική βία (και πολλά άλλα) σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου» έγραψε σε μία καταγγελτική της ανάρτηση.

«Το ανέχτηκα γιατί τίποτα δεν θα με εμπόδιζε από το να συνδεθώ με αυτούς που νοιαζόμουν», συνέχισε. «Ζω για να υπηρετώ και να συνδέομαι με ανθρώπους και έτσι με τα χρόνια το κατάπια στις περισσότερες περιπτώσεις από όσες μπορώ να μετρήσω. Είναι δύσκολο να μείνεις ανεπηρέαστος σε όποια παγκόσμια βιομηχανία, αλλά το Χόλιγουντ είναι διαβόητο για την ασέβεια προς τα θηλυκά μέρη».

Αν και δεν περιγράφει ρητά τον σεξισμό που φέρεται να βίωσε, η Morissette ανέφερε ότι διανύει μία περίοδο στη ζωή της «όπου δεν χρειάζεται να περνάω χρόνο σε ένα περιβάλλον που μειώνει τις γυναίκες».

Και συνέχισε την μακροσκελή της ανάρτηση γράφοντας πως «Είχα αμέτρητα απίστευτες εμπειρίες με ομάδες παραγωγής όλων των φύλων σε όλη μου τη ζωή. Τόσες πολλές και τόσο διασκεδαστικές. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων που έχουν μία αποστολή. Θα συνεχίσω να εμφανίζομαι σε αυτά τα περιβάλλοντα» έγραψε μεταξύ άλλων.

Η Simon ήταν μία από τους πολλούς καλλιτέχνες που εισήχθησαν στο Hall of Fame το Σάββατο, μαζί με τους Eminem, Ντόλι Πάρτον, Duran Duran, Eurythmics, Λάιονελ Ρίτσι, Judas Priest, Benatar και άλλους.

Η ίδια ωστόσο δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην τελετή λόγω μιας «προσωπικής τραγωδίας» καθώς και οι δύο αδερφές της πέθαναν πρόσφατα από καρκίνο με μια μέρα διαφορά η μία από την άλλη.

Σε μια δήλωση που διάβασε η Sara Bareilles, η Simon είπε ότι ήταν «σοκαρισμένη, περήφανη και ιδιαιτέρως ευγνώμων» για την τιμή από το Rock n'Roll Hall of Fame.

Alanis Morissette: «Ανέχτηκα πολλή ασέβεια, μείωση, εκμετάλλευση, ψυχολογική βία (και πολλά άλλα)» Facebook Twitter

Με πληροφoρίες του Variety/NME

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM
USS Nimitz

Διεθνή / Μήνυμα αποτροπής προς το Ιράν: Αλλαγή πορείας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Nimitz προς τη Μέση Ανατολή

Η παρουσία του Nimitz επιτρέπει ταχεία αντίδραση σε ενδεχόμενες κρίσεις, ενώ ενισχύει την προστασία των θαλάσσιων οδών (όπως τα Στενά του Ορμούζ), που είναι κρίσιμες για το παγκόσμιο εμπόριο ενέργειας
LIFO NEWSROOM
Οι επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ αποκαλύπτουν πλήρη έλλειψη καταφυγίων για παλαιστινιακές πόλεις

Διεθνή / Ισραήλ: Οι επιθέσεις του Ιράν αποκαλύπτουν έλλειψη καταφυγίων σε παλαιστινιακές πόλεις

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από ιρανικό πλήγμα στην πόλη Ταμρά κοντά στη Χάιφα, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε καταφύγια και τις ανισότητες που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Politico: Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Politico / Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Ποιες χώρες μετατρέπουν υπόγεια σε χειρουργεία, εκπαιδεύουν προσωπικό στην αντιμετώπιση πολεμικών τραυμάτων και εξοπλίζονται με αλεξίσφαιρα γιλέκα, γεννήτριες ρεύματος και κινητές ιατρικές μονάδες για μαζικά περιστατικά
LIFO NEWSROOM
Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Διεθνή / Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Το Ισραήλ απέλασε όλους τους επιβαίνοντες του πλοίου που επιχείρησε να μεταφέρει συμβολική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM