ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου γιατί έκανε «δύσκολη ερώτηση» σε υποψήφιο

Ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου γιατί έκανε «δύσκολη ερώτηση» σε υποψήφιο Facebook Twitter
0

Την απόλυση του δημοσιογράφου και παρουσιαστή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ORF, Άρμιν Βολφ ζητά το ακροδεξιό κόμμα FPÖ στην Αυστρία.

Ο λόγος για αυτό ήταν μια συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα ZiB 2, στην οποία ο Βολφ ρώτησε τον Βιλίμσκι, στον κορυφαίο υποψήφιο του FPÖ, για μια αφίσα της νεολαίας του ακροδεξιού κόμματος.


Η αφίσα απεικονίζει ένα ζευγάρι ντυμένο με παραδοσιακές φορεσιές, που περιβάλλεται από ζοφερά πρόσωπα που φαίνεται να είναι μουσουλμάνοι μετανάστες.


Ο δημοσιογράφος συνέκρινε την εικόνα με ένα αντισημιτικό σχέδιο από το ναζιστικό περιοδικό Stürmer.


Ο Βίλιμσκι απείλησε κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής ότι αυτό θα είχε «συνέπειες» - και αργότερα ζήτησε την παραίτηση του Βολφ. 

Πολλοί από τους ηγέτες του ακροδεξιού κόμματος, που μετέχει στην κυβέρνηση της Αυστρίας ακολούθησαν την αντίδραση του κορυφαίου υποψηφίου του FPÖ. Ο αρχηγός του κόμματος Χανς Κριστιάν Στράχε χαρακτήρισε τη συνέντευξη ως «αηδιαστική».

Ο Αυστριακός δημοσιογράφος υποστήριξε τις ενέργειές του στο ιστολόγιό του. «Ένας πολιτικός πρέπει να αντιμετωπίσει κρίσιμα ερωτήματα, έγραψε.


Επιπλέον, ο Χάραλντ Βιλίμσκι δεν είναι μόνο ο κορυφαίος υποψήφιος για το FPÖ, αλλά για 13 χρόνια και γενικός του γραμματέας και, συνεπώς, ήταν υπεύθυνος και για τη νεολαία του κόμματος».

Ο προεδρος της δημόσιας τηλεόρασης (ORF) Αλεξάντερ Ράμπετζ απέρριψε το αίτημα του Βιλίμσκι για απόλυση του Βολφ.


Τον Αυστριακό δημοσιογράφο υποστήριξαν τα συνδικάτα του Τύπου. «Καταστροφική για τη δημοκρατία και πολιτικά αμφισβητήσιμη», χαρακτήρισε την επίθεση στον Βολφ η πρόεδρος των αυστριακών δημοσιογράφων Μπάρμπαρα Τρέιμπερ.

Η Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων συμφώνησε επίσης: «Από τη μια πλευρά, ένας πολιτικός πρέπει να υπομείνει κρίσιμες ερωτήσεις από ένα συντονιστή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Φράνκ Ίμπεραλ.


«Από την άλλη πλευρά, η εκστρατεία μίσους των ακροδεξιών λαϊκιστών εναντίον του Άρμιν Βολφ δείχνει τι γνώμη εχουν για την ελευθερία της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης και της άποψης», τόνισε ο Ίμπεραλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM