Ακιντζί: Παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις μου για τη Συρία

Ακιντζί: Παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις μου για τη Συρία Facebook Twitter
EPA
0

Ότι οι δηλώσεις του σχετικά με την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία «έχουν παρεξηγηθεί» και ότι στην αναφορά του για διάλογο δεν εννοούσε τον διάλογο με την οργάνωση ΡΚΚ, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το Σάββατο, ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ανέφερε μεταξύ άλλων, σχετικά με τη στρατιωτική επιθετική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, ότι σε έναν πόλεμο αυτό που τρέχει είναι αίμα.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Habertürk» ο κ. Ακιντζί ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή του και στα κατεχόμενα και στην Τουρκία, είπε ότι «όπως είπα και στον κ. Ερντογάν και θα το λέω πάντα, δεν χρειάζονται οι πόλεμοι, δεν χρειάζονται νέα θύματα. Αυτή είναι μια άποψη μου που στηρίζω και επαναλαμβάνω πάντοτε».

Είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι καταλαβαίνουν το σκεπτικό πίσω από τις απόψεις του και πρόσθεσε ότι «όλοι στην Κύπρο ξέρουν σε τι αναφέρομαι. Είμαι παλιός πολιτικός και ξέρουν όλοι πού στέκομαι και τι αντιπροσωπεύω».

Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωσή του για να μεσολαβήσει η διπλωματία και να αρχίσει ένας διάλογος, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι δεν εννοούσε να αρχίσει διάλογος με το PKK-YPG αλλά να αρχίσει ένας διάλογος μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας και να ξεκινήσουν οι διπλωματικές επαφές, προσθέτοντας ότι πιστεύει στη δύναμη της διπλωματίας και του διαλόγου.«Δεν εννοώ να αρχίσει ο διάλογος με τις τρομοκρατικές οργανώσεις» είπε και πρόσθεσε «δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Τουρκία. Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης» ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Σε δηλώσεις στη ««Habertürk» προέβη και ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, ο οποίος εξέφρασε τις έντονες αντιδράσεις του στην ανάρτηση του Ακιντζί λέγοντας ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έχει επηρεαστεί από περιθωριακές ομάδες, οι οποίες είναι εναντίον της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από Sigmalive

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ