Ακάρ: Είμαστε ικανοί να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα

Ακάρ: Είμαστε ικανοί να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα Facebook Twitter
Anadolu
0

Να λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο όλες οι χώρες αναμένει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, όπως διεμήνυσε κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ΝΑΤΟ - που επισκέφτηκαν την Άγκυρα στο πλαίσιο αποκλιμάκωσης. 

«Στο θέμα της επίλυσης των προβλημάτων τονίστηκε ότι αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στο διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και τις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς επίσης και στην ανάγκη οι άλλες χώρες να συμπεριφέρονται με βάση την κοινή λογική και το πνεύμα συμμαχίας, όπως και στο να λαμβάνεται υπόψη η ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει-όπως έκανε πάντα- τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία. 

Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα Turkiye στο σημερινό της πρωτοσέλιδο αναφέρει ότι σε περίπτωση πολέμου, μισθοφόροι από τη Συρία θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας.

«Για την ανεξαρτησία μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στρατιωτική ισχύ»

 

Στο ίδιο μήκος κύματος χθες και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά το διάγγελμα μετά την πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Στις δηλώσεις του, «φωτογράφισε» το Καστελόριζο, λέγοντας «Χαλάσαμε τα παιχνίδια όσων προσπάθησαν να περιορίσουν τη χώρα μας στις ακτές της, με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

«Αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα, αγνοώντας τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τελικά θα αποδεχθούν την αλήθεια», ανέφερε ακόμη. «Κάθε πολιτικό, διπλωματικό, στρατιωτικό λάθος ή ασεβής ενέργεια εναντίον της χώρας μας, αντί να μας απομακρύνει από το μονοπάτι μας, ενισχύει την αποφασιστικότητά μας», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, συνέχισε λέγοντας: «Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ».

«Όσοι υψώνουν απέναντί μας το ανάστημά τους, όταν έρθει η ώρα εύχομαι να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα», είπε ακόμη στο διάγγελμά του ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα υποστήριξε ότι αυτοί που πασχίζουν με την ανεπαρκή στρατιωτική δύναμή τους, αντί να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με την Άγκυρα, θα έπρεπε τουλάχιστον να δουν τις διπλωματικές προσπάθειες και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM
Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Διεθνή / Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Επτά χώρες, ένας νικητής. Μια οικογένεια που κουράστηκε από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είχε μία αναπάντεχη εμπειρία στο κρυμμένο «στολίδι» της ηπείρου.
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM