Ερντογάν: Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη στρατιωτική ισχύ

Ερντογάν: Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη στρατιωτική ισχύ Facebook Twitter
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, κάνοντας αναφορά και στη χρήση στρατιωτικής δύναμης, μιλώντας για την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε διάγγελμα μετά την πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Στις δηλώσεις του, «φωτογράφισε» το Καστελόριζο, λέγοντας «Χαλάσαμε τα παιχνίδια όσων προσπάθησαν να περιορίσουν τη χώρα μας στις ακτές της, με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

«Αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα, αγνοώντας τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τελικά θα αποδεχθούν την αλήθεια», ανέφερε ακόμη. «Κάθε πολιτικό, διπλωματικό, στρατιωτικό λάθος ή ασεβής ενέργεια εναντίον της χώρας μας, αντί να μας απομακρύνει από το μονοπάτι μας, ενισχύει την αποφασιστικότητά μας», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, συνέχισε λέγοντας: «Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ».

«Όσοι υψώνουν απέναντί μας το ανάστημά τους, όταν έρθει η ώρα εύχομαι να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα», είπε ακόμη στο διάγγελμά του ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα υποστήριξε ότι αυτοί που πασχίζουν με την ανεπαρκή στρατιωτική δύναμή τους, αντί να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με την Άγκυρα, θα έπρεπε τουλάχιστον να δουν τις διπλωματικές προσπάθειες και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, Daily Sabah

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ