Αιθιοπία: Μέχρι και δύο χρόνια φυλάκιση για όσους δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Αιθιοπία: Μέχρι και δύο χρόνια φυλάκιση για όσους δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
Αιθιοπία: Μέχρι και δύο χρόνια φυλάκιση για όσους δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού
0

Στην Αιθιοπία όποιος παραβαίνει σκόπιμα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνια.

Η είδηση ήρθε από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, εν μέσω ανησυχίας ότι οι πολίτες χαλαρώνουν μετά την άρση των μέτρων από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο νέος νόμος επιτρέπει πρόστιμα και φυλάκιση έως και δύο ετών για όποιον παραβεί τους περιορισμούς, ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα σε ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook την Τετάρτη.

Οι περιορισμοί απαγορεύουν τη χειραψία, τη μη χρήση μάσκας σε δημόσιο χώρο, περισσότερα από τρία άτομα ανά τραπέζι ή τη μη διατήρηση της απόστασης ασφαλείας.

Πλέον ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός ανέφερε η υπουργός Υγείας Λία Τάντεσε την Πέμπτη.

«Αυτό θα προκαλέσει πιθανή αύξηση της εξάπλωσης της νόσου και μπορεί να είναι απειλή για το έθνος» πρόσθεσε.

Η Αιθιοπία, το δεύτερο πολυπληθέστερο έθνος της Αφρικής, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Απρίλιο για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήρθη τον Σεπτέμβριο.

Το υπουργείο Υγείας έχει καταγράψει 91.118 κρούσματα και 1.384 θανάτους μέχρι στιγμής.

Η πανδημία κορυφώθηκε στη χώρα προς τα τέλη Αυγούστου, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς την πραγματική εικόνα, επειδή μειώθηκαν τα τεστ λόγω περιορισμένων πόρων.

Τουλάχιστον 79 άτομα πέθαναν από τον Covid-19 την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας, αλλά καταγράφεται επίσημα λιγότερο από το 2% των θανάτων.

Η Αιθιοπία ανέβαλε επίσης τις περιφερειακές και κοινοβουλευτικές εκλογές της που είχαν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο λόγω της πανδημίας. Αναμένεται δε, να πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος.

Η Αφρική δεν έχει δει το τεράστιο κύμα κρουσμάτων και θανάτων που έχουν δει Ευρώπη και ΗΠΑ.

Οι ειδικοί λένε ότι ένας πολύ νεότερος πληθυσμός, τα άμεσα μέτρα για τον περιορισμό του ιού και η ύπαρξη περισσότερου αγροτικού πληθυσμού βοήθησαν στη μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ωστόσο, πολλοί Αφρικανοί ηγέτες προτρέπουν σε επαγρύπνηση, ανησυχώντας ότι οποιαδήποτε αύξηση των περιπτώσεων θα μπορούσε να κατακλύσει τα ασταθή συστήματα δημόσιας υγείας.

Με πληροφoρίες του CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM
Υπόθεση Έπσταϊν: «Μου βρήκες νέους ακατάλληλους φίλους;» - Email από το Μπαλμόραλ με την υπογραφή «Α»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: «Μου βρήκες νέους ακατάλληλους φίλους;» - Email από το Μπαλμόραλ με την υπογραφή «Α»

Ανάμεσα στα νέα έγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνεται email από το 2001 που ξεκινά με τη φράση «Βρίσκομαι στο εξοχικό της βασιλικής οικογένειας στο Μπαλμόραλ»
THE LIFO TEAM