«Αισθάνομαι ελεύθερη»: Η Candida Uderzo είναι 100 ετών και μόλις ανανέωσε το δίπλωμα οδήγησής της

«Αισθάνομαι ελεύθερη»: Η Candida Uderzo είναι 100 ετών και μόλις ανανέωσε το δίπλωμα οδήγησής της Facebook Twitter
0

Ιταλίδα ανανέωσε το δίπλωμα οδήγησής της στα 100 της χρόνια και έγινε η τρίτη αιωνόβια - στην Ιταλία - που κρίθηκε ικανή να παραμείνει στο τιμόνι σε αυτή την ηλικία. 

Η Candida Uderzo πέρασε το τεστ όρασης και έλαβε το νέο της δίπλωμα από σχολή στη βόρεια επαρχία της Βισένζα. 

Όπως είπε, επιθυμεί να παραμείνει αυτόνομη και να μην πιέζει τον γιο της να την πηγαινοφέρνει με το αμάξι. 

«Αυτή η ανανέωση με κάνει ευτυχισμένη και θα με κάνει να αισθάνομαι και λίγο πιο ελεύθερη» επεσήμανε η ίδια στην Corriere della Sera. «Είμαι τυχερή, είμαι 100 ετών και το να είμαι τόσο υγιής είναι, και για μένα, έκπληξη. Δεν παίρνω ποτέ φάρμακα, μόνο κανένα υπνωτικό χάπι που και που». 

 

Δήλωσε πως το μόνο που την στεναχωρεί στη ζωή της είναι πως έχασε τον σύζυγό της όταν ήταν, σχετικά, νέα, αλλά πάντα προσπαθεί να απολαύσει την καθημερινότητα. 

«Αλλά αποφάσισα ότι το να μείνω ζωντανή σήμαινε να την απολαμβάνω όσο το δυνατόν περισσότερο» σημείωσε. «Άρχισα να πηγαίνω για μεγάλους περιπάτους με φίλους, αυτό με βοήθησε να αντιμετωπίσω τη θλίψη. Αφού βγήκα στη σύνταξη, μπήκα σε μια ομάδα περπατήματος και έκτοτε δεν έχω χάσει ούτε μια εξόρμηση. Κάθε Κυριακή στις 6 το πρωί είμαι έτοιμη να ξεκινήσω». 

Στην Ιταλία καταγράφεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός αιωνόβιων στην Ευρώπη και ο αριθμός των ατόμων που κοντεύει να τα εκατοστίσει, συνεχίζει να αυξάνεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στις αρχές Μαΐου ήταν 20.456 οι 100άρηδες, ενώ το 2019 ήταν 14.456. 

Οι άδειες οδήγησης στους πολίτες άνω των 80 ετών ανανεώνονται κάθε δύο χρόνια και οι πολίτες πρέπει να παρέχουν ιατρική βεβαίωση που να πιστοποιεί την φυσική και ψυχικής τους υγεία. 

Άνδρας 100 ετών στη Σικελία γιόρτασε την ανανέωση του διπλώματός του αγοράζοντας ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Όπως είπε σε τοπική εφημερίδα, δεν είχε τρακάρει ποτέ του. Άλλος, στην Καμπανία, ξεκαθάρισε πως ούτε καν σκέφτεται να αφήσει το αμάξι του. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM