Οι αιγυπτιακές αρχές προχωρούν σε κατασχέσεις εκατοντάδων χαρταετών σε πόλεις της χώρας, επιβάλλοντας πρόστιμα. 

 

Στην Αλεξάνδρεια, η αστυνομία κατέσχεσε 99 χαρταετούς στην Αλεξάνδρεια, μετά την απαγόρευσή τους από το κυβερνείο της πόλης για «λόγους ασφαλείας». Σε πέντε άτομα επιβλήθηκαν πρόστιμα εξήντα δολαρίων. 


Στο Κάιρο, οι αρχές κατέσχεσαν 369 χαρταετούς στο Κάιρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Al-Ahram παρότι δεν υπάρχει καμία επίσημη απαγόρευση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν επειδή «οι χαρταετοί θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των νέων», γενικά και αόριστα.


Την Πέμπτη, το κυβερνείο της Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι η απαγόρευση στοχεύει στο να «διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, έπειτα από ατυχήματα», με χαρταετούς. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται μπορούν να φθάσουν έως τις 1000 λίρες Αιγύπτου (60 δολάρια).

 

Τι είχε προηγηθεί


Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις νύχτες, που έχει επιβληθεί στη χώρα για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού, χιλιάδες νέοι πετούσαν χαρταετούς από τις στέγες τις ταράτσες των σπιτιών αλλά και στους δρόμους.

 

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας ήρθη τον περασμένο μήνα στην Αίγυπτο, η οποία μετρά περισσότερα από 80.000 κρούσματα νέου κορωνοϊού και σχεδόν 4000 θανάτους.


Ο βουλευτής Χάλεντ Άμπου Ταλέμπ, μέλος της επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφαλείας, ζήτησε ο πρωθυπουργός να ενημερωθεί για τους κινδύνους με συνδέονται με τη νέα αυτή συνήθεια, κάνοντας μάλιστα λόγο για «απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας».


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χαρταετοί θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με κάμερες παρακολούθησης, μια δήλωση που προκάλεσε τον χλευασμό των χρηστών του διαδικτύου στην Αίγυπτο, όπου η χρήση ντρόουν επιτρέπεται μονάχα με ειδική άδεια.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr