Άγνωστος μαχαίρωσε έναν Σύρο κινηματογραφιστή στην Κωνσταντινούπολη

Άγνωστος μαχαίρωσε έναν Σύρο κινηματογραφιστή στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Ένας Σύρος σκηνοθέτης, που πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση, τραυματίστηκε σοβαρά αφού μαχαιρώθηκε από έναν άγνωστο στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε σήμερα το περιβάλλον του.


Ο Μουχαμάντ Μπαγιαζίντ μαχαιρώθηκε την Τρίτη το βράδυ από έναν άνδρα, ο οποίος του επιτέθηκε την ώρα που πήγαινε σε μια συνάντηση στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με μια μαρτυρία που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του κινηματογραφιστή στο Facebook από έναν φίλο του που ήταν παρών στην επίθεση.


Η σύζυγος του Μπαγιαζίντ, Σάμα Σάφι Μπαγιαζίντ, επίσης σκηνοθέτης, επιβεβαίωσε την επίθεση κάνοντας λόγο για «απόπειρα δολοφονίας».


Ο Μπαγιαζίντ, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για ένα εργαστήρι κινηματογράφου, διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Αξιωματούχος της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης, ο Άχμαντ Ραμαντάν, έκανε επίσης λόγο για «απόπειρα δολοφονίας», επισημαίνοντας στο Twitter ότι ο Μπαγιαζίντ προετοιμάζει μια ταινία για τα βασανιστήρια στη φυλακή της Παλμύρας στη Συρία, η οποία είναι διαβόητη για τη σφαγή εκατοντάδων κρατούμενων από το συριακό καθεστώς το 1980.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM