Άγκυρα για επίθεση Τουρκοκύπριων: «Εκτός πραγματικότητας» η καταδίκη του ΟΗΕ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Εκτός πραγματικότητας» η καταδίκη του ΟΗΕ για τα επεισόδια με τους Τουρκοκύπριους Facebook Twitter
0

«Εκτός πραγματικότητας» χαρακτηρίζει το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών την καταδίκη από τον ΟΗΕ για τα επεισόδια με τις επιθέσεις Τουρκοκύπριων στη «νεκρή ζώνη» στην Κύπρο.

«Η δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είναι εκτός της πραγματικότητας του πεδίου. Αντί να προσφέρει μια θετική συμβολή στο πρόβλημα, η δήλωση αυτή καθιστά πιο δύσκολη τη διαδικασία», υποστήριξε το τουρκικό υπουργείο, το οποίο κατηγόρησε τους Κυανοκράνους για το επεισόδιο με τους Τουρκοκύπριους.

Επίσης το υπουργείο ισχυρίστηκε πως «η ειδοποίηση για τις οδικές εργασίες είχε γίνει καιρό πριν. Η επέμβαση των Κυανοκράνων προκάλεσε τις εντάσεις».

Υπενθυμίζεται πως τα επεισόδια εκδηλώθηκαν το πρωί της Παρασκευής κοντά στην Πύλα, μέσα στη «νεκρή ζώνη» που χωρίζει το ελεύθερο από το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Ήταν ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια και προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Από την πλευρά του, ο ΟΗΕ ανέφερε ότι τέσσερις κυανόκρανοι τραυματίστηκαν και τα οχήματά τους υπέστησαν ζημιές καθώς προσπαθούσαν να εμποδίσουν «μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες» κοντά στην Πύλα. Έπειτα από μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση χθες, Δευτέρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε τις επιθέσεις, για τις οποίες ανέφερε πως ενδέχεται «να αποτελούν έγκλημα βάσει του διεθνούς δικαίου». «Η δράση αυτή είναι αντίθετη στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και αποτελεί παραβίαση του status quo στη νεκρή ζώνη του ΟΗΕ», υπογράμμισαν τα 15 μέλη του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM