Τα αδέλφια Adi και Rudolf Dassler ξεκίνησαν να φτιάχνουν αθλητικά παπούτσια στην δεκαετία του '20 μέσα στο πλυσταριό της μητέρας τους. Οι πολιτικές διαφορές και ο Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος είναι αυτό που τους χώρισε οριστικά και δημιούργησε τις δύο χωριστές εταιρείες αθλητικών ειδών Puma και Αdidas.

Τόσο έντονη ήταν η διαμάχη ανάμεσα στα δύο αδέλφια που δίχασε και την μικρή γερμανική πόλη Herzogenaurach στην οποία ζούσαν και διατηρούσαν τα εργοστάσια τους. Για τα τελευταία 60 χρόνια οι δύο εταιρείες δήλωναν εχθρικά αισθήματα η μια απέναντι στην άλλη.

Όμως η μεταβολή στη μετοχική δομή των εταιρειών (κανένας απόγονος των δύο αδελφών δεν υπάρχει πια στο διοικητικό συμβούλιο ούτε της Puma αλλά ούτε και της Adidas) μάλλον έκανε το θέμα να φθίνει σε σημασία και με ευκαιρία την παγκόσμια μέρα ενάντια στη βία, που είναι την ερχόμενη Δευτέρα, το προσωπικό των δύο αθλητικών κολοσσών θα συναντηθεί στο γήπεδο της πόλης, θα σφίξουν τα χέρια και θα επιδοθούν σε ένα φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου. Εικάζεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κοινές χειρονομίες. Άραγε που θα οδηγήσει αυτό;

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr