Στο σταθμό του Μονάχου…

Στο σταθμό του Μονάχου… Facebook Twitter
0

Η κρίση άνοιξε και πάλι τις πόρτες της μετανάστευσης για χιλιάδες Έλληνες που εγκαταλείπουν τη χώρα προκειμένου να ζήσουν κάτω από καλύτερες συνθήκες και να βρουν μια δουλειά Σύμφωνα με την γερμανική  ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, η Γερμανία  γίνεται ξανά χώρα υποδοχής μεταναστών, καθώς περίπου 435 χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν εκεί αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, προερχόμενοι κυρίως από τον ευρωπαϊκό νότο που επλήγη περισσότερο από την κρίση. Σε ότι αφορά τις αφίξεις από την Ελλάδα, αυτές αυξήθηκαν κατά 84% το πρώτο εξάμηνο φτάνοντας τους 4.100 ενώ την ίδια ώρα οι μετανάστες από την Ισπανία  αυξήθηκαν  κατά 49%, στους 2.400 ανθρώπους.

Ένας από τους στόχους της Γερμανίας είναι η προσέλκυση μεταναστών νεαρής ηλικίας, ως απάντηση στην γήρανση του γερμανικού πληθυσμού.

Εκτός από τη Γερμανία, οι Έλληνες φεύγουν και για την Αυστραλία αφού σύμφωνα με τον Guardian, το 2011, περίπου 2.500 Έλληνες πολίτες έφτασαν στην Αυστραλία, ενώ υπάρχουν και άλλοι 40.000 που έχουν εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον.

Δεν είναι όμως μόνο οι Έλληνες που φτάνουν στην Αυστραλία αλλά δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από όλη την Ευρώπη που πλήττεται από την κρίση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM