Αποφυλάκιση του Ναβάλνι άμεσα ζητά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- «Όχι» από τη Μόσχα

Αποφυλάκιση του Ναβάλνι άμεσα ζητά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- «Όχι» από τη Μόσχα Facebook Twitter
ΕPA
0

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε από τη Ρωσία να απελευθερώσει άμεσα τον Αλεξέι Ναβάλνι, επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέχει επαρκείς εγγυήσεις για τη ζωή και την υγεία του.

Η Μόσχα απάντησε ότι θα αγνοήσει την απόφαση του δικαστηρίου, παρά την απαίτηση να συμμορφωθεί ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μάλιστα, έκανε λόγο για «κατάφωρη παρέμβαση στο δικαστικό σύστημα ενός κυρίαρχου κράτους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ρωσίας, Κονσταντίν Τσουιτσένκο, χαρακτήρισε «ανεφάρμοστη» την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει νομική βάση για την απελευθέρωση αυτού του ατόμου».

«Το αίτημα που λάβαμε σήμερα από το ΕΔΑΔ για την απελευθέρωση του Ναβάλνι είναι άνευ προηγουμένου για πολλούς λόγους. Πρώτον, είναι μια καθαρή και ωμή παρέμβαση στο έργο του δικαστικού συστήματος ενός κυρίαρχου κράτους. Δεύτερον, η απαίτηση αυτή είναι αβάσιμη και αθέμιτη, καθώς δεν αναφέρεται ούτε σε ένα γεγονός, ούτε σ' έναν κανόνα δικαίου, που θα επέτρεπαν στο δικαστήριο να εκδώσει μια τέτοια απόφαση. Τρίτον, η απαίτηση προφανώς δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, καθόσον σύμφωνα με την ρωσική νομοθεσία δεν υπάρχει νομική βάση για να αφεθεί ελεύθερο το εν λόγω πρόσωπο», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, ο Τσουιτσένκο σχολίασε ότι οι δικαστές πήραν «μια σαφώς πολιτική απόφαση», η οποία μπορεί μόνο να περιπλέξει την αποκατάσταση εποικοδομητικών σχέσεων με τους θεσμούς του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ TASS, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ