Η Anna Wintour υπερασπίζεται το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο της Καμάλα Χάρις στη Vogue

Η Anna Wintour υπερασπίζεται το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο της Καμάλα Χάρις στη Vogue Facebook Twitter
Η Anna Wintour υπερασπίζεται το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο της Καμάλα Χάρις στη Vogue (EPA)
0

H διευθύντρια της Vogue Anna Wintour κλήθηκε να υπερασπιστεί το εξώφυλλο του περιοδικού με την εκλεγμένη αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, μετά τη διαμάχη που ξέσπασε, με τους επικριτές να λένε ότι μειώνει τα επιτεύγματα της πολιτικού.

Η κριτική του εξωφύλλου έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που κυκλοφόρησε την Κυριακή, με τους χρήστες να επιμένουν ότι η απεικόνιση του πορτρέτου της πολιτικού, που φοράει σνίκερς, δεν σέβεται την πρώτη μαύρη γυναίκα που εκλέχθηκε αντιπρόεδρος.

Οι χρήστες επέκριναν τη Vogue για τον «ξεθωριασμένο» φωτισμό και το στιλ της φωτογραφίας, λέγοντας ότι δεν αντικατοπτρίζει τα επιτεύγματα της κυρίας Χάρις.

Γράφοντας στην Washington Post, η κριτικός μόδας Robin Givhan δήλωσε ότι το εξώφυλλο ήταν «υπερβολικά οικείο» και δεν αποδίδει στην Χάρις «τον σεβασμό (που απαιτείται)».

Η φωτογραφία - στην οποία η Χάρις είναι ντυμένη απλά με ένα σακάκι και τζιν - τραβήχτηκε από τον Αμερικανό φωτογράφο Tyler Mitchell.

Ο Mitchell ήταν ο πρώτος μαύρος φωτογράφος, του οποίου φωτογραφία φιλοξένησε το εξώφυλλο της Vogue το 2018. Απεικόνιζε την Beyonce.

Η Anna Wintour ωστόσο υπερασπίστηκε το περιοδικό μετά την κριτική, λέγοντας πως σκοπός ήταν να αναδείξουν την επιτυχία της Χάρις.

 

«Προφανώς, έχουμε ακούσει και κατανοήσει την αντίδραση στο εξώφυλλο και θέλω απλώς να επαναλάβω ότι δεν ήταν καθόλου πρόθεσή μας να μειώσουμε με κανέναν τρόπο τη σημασία της απίστευτης νίκης της εκλεγμένης αντιπροέδρου», ανέφερε η δήλωση της Wintour στην δημοσιογράφο των New York Times, Kara Swisher.

Η Swisher, οικοδέσποινα του podcast «Sway», εξέδωσε επίσης μια σπάνια συνέντευξη με την Wintour την Τρίτη που πραγματοποιήθηκε πριν από τη διαμάχη.

Στη συνέντευξη, η εταιρεία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του εκδότη της Vogue, Conde Nast, περιγράφει το εξώφυλλο ως «χαρούμενο και αισιόδοξο».

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κάποιος που πραγματικά θα βρει αυτό το εξώφυλλο κάτι άλλο εκτός από θετικό  και μια εικόνα μιας γυναίκας που ελέγχει τη ζωή της και θα μας φέρει με τον εκλεγμένο πρόεδρο, την ηγεσία που χρειαζόμαστε τόσο πολύ», είπε η Wintour.

Η Χάρις, 56 ετών, δεν αντέδρασε δημοσίως, αλλά πηγές προσκείμενες στην εκλεγμένη πρόεδρο ανέφεραν στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι της προκάλεσε έκπληξη η επιλογή της πιο χαλαρής φωτογραφίας.

Η διαμάχη αυτή είναι η τελευταία που καλείται να αντιμετωπίσει η Wintour, η οποία βρέθηκε υπό πίεση κατά τη διάρκεια των μαζικών διαμαρτυριών του κινήματος Black Lives Matter.

Ζήτησε συγγνώμη που δεν είχε αρκετό χώρο για τους μαύρους στιλίστες και φωτογράφους στο περιοδικό.

Η Wintour πρόσθεσε ότι ανέλαβε επίσης την «πλήρη ευθύνη» για τη «δημοσίευση εικόνων ή ιστοριών που ήταν βλαβερές ή μη ανεκτές».

Αν και κυκλοφόρησαν φήμες περί παραίτηση της Wintour, η 71χρονη Βρετανίδα, την οποία το 2017 το περιοδικό Forbes χαρακτήρισε ως «η πιο ισχυρή γυναίκα» στα μέσα ενημέρωσης, παρέμεινε στο τιμόνι της Vogue.

«Έχουμε ακούσει τα παράπονα και τα ζητήματα που έθεσαν όλοι όσοι δουλεύουν στο Conde Nast και εργαζόμαστε, νομίζω, για μια πολύ θετική αλλαγή», είπε στην Swisher.

Με πληροφορίες του BBC/France24

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM