Συνελήφθη «η βασίλισσα της απάτης του Χόλιγουντ»- Άνδρας που εξαπατούσε ηθοποιούς

Συνελήφθη «η βασίλισσα της απάτης του Χόλιγουντ»- Άνδρας που εξαπατούσε ηθοποιούς Facebook Twitter
Ο 41χρονος μεταξύ άλλων είχε εμφανιστεί στα θύματά του ως Κάθλιν Κένεντι (φωτό), που είναι η πρόεδρος της Lucasfilm (Πηγή φωτό EPA)
0

Ένας απατεώνας, που φέρεται ότι παρίστανε γυναίκες που είναι ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη του Χόλιγουντ για να αποσπάσει χιλιάδες δολάρια από επίδοξους σταρ, συνελήφθη στη Βρετανία.

Γνωστός ως «η βασίλισσα της απάτης του Χόλιγουντ» είναι στην πραγματικότητα άνδρας: ο Χάργκομπιντ Ταχιλραμάνι, ένας 41χρονος από την Ινδονησία, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο. Για τη σύλληψή του οι αρχές είχαν εξαπολύσει πολυετές, παγκόσμιο ανθρωποκυνηγητό, ενώ η ιστορία του θα αποτελέσει αντικείμενο βιβλίου.

Ο 41χρονος συνελήφθη στη Βρετανία, έπειτα από αμερικανικό αίτημα, με σκοπό την έκδοσή του στις ΗΠΑ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του FBI στην Καλιφόρνια.

Ο Ταχιλραμάνι μιλούσε με «ψεύτικες προφορές και άλλαζε τη φωνή του για να ακούγεται ως γυναίκα», σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο. Ανάμεσα στις γυναίκες που φέρεται να υποδύθηκε ήταν η πρόεδρος της Lucasfilm Καθλίν Κένεντι, η Έιμι Πάσκαλ- πρώην στέλεχος της Sony- και η Σέρι Λάνσινγκ πρώην «αφεντικό» της Paramount. Επίσης, μιμήθηκε την Γουέντι Ντενγκ, την πρώην σύζυγο του Ρούπερτ Μέρντοχ, όπως και αρκετούς άνδρες στελέχη της βιομηχανίας του κινηματογράφου.

Ο 41χρονος πλησίαζε τα θύματά του, κάνοντας προσφορές για δουλειές στον χώρο του θεάματος. Τους ζητούσε να ταξιδέψουν στην Ινδονησία για διάφορους λόγους, όπως για τον εντοπισμό χώρων για γυρίσματα, έρευνα και προσχέδια σεναρίων.

Όταν έφταναν εκεί, ο ίδιος και οι συνεργοί του αποσπούσαν διαρκώς χρήματα από τα θύματά του, ενώ στο τέλος αποκαλύπτονταν ότι τα υποτιθέμενα κινηματογραφικά πρότζεκτ που είχε υποσχεθεί ήταν στη σφαίρα της φαντασίας. Η απάτη ξεκίνησε το 2013 και συνεχίστηκε μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο, όταν ζητούσε από τους στόχους του να πληρώσουν για ανύπαρκτα εκπαιδευτικά βίντεο.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter ο Ταχιλραμάνι συνελήθφη από την αστυνομία του Μάντσεστερ την προηγούμενη εβδομάδα. H HarperCollins έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για το βιβλίο, το οποίο θα γράψει ο πρώην δημοσιογράφος του Hollywood Reporter, Σκοτ Τζόνσον.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM