Γερμανία: Μυστήριο με την εξαφάνιση του δίμετρου, ξύλινου πέους από το βουνό

Γερμανία: Μυστήριο με την εξαφάνιση του δίμετρου, ξύλινου πέους από το βουνό Facebook Twitter
0

Έρευνα ξεκίνησε η γερμανική αστυνομία μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση ενός περίεργου γλυπτού, φαλλικού σχήματος από μια βουνοπλαγιά στη Βαυαρία.

Το ξύλινο γλυπτού ύψους δύο μέτρων εικάζεται ότι απομακρύνθηκε το σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε η εφημερίδα Allgaeuer Zeitung.

Το ξύλινο γλυπτό στεκόταν εδώ και χρόνια στο βουνό Grünten, νοτιοδυτικά του Μονάχου. Τώρα, το μόνο που απομένει από το μνημείο είναι ένα μικρό κούτσουρο και μερικά κομμάτια ξύλου.

Άγνωστο παραμένει ποιος φιλοτέχνησε και ανέγειρε το συγκεκριμένο γλυπτό, το οποίο, ωστόσο, έχει γίνει ορόσημο στο βουνό Grünten προσελκύοντας πολλούς πεζοπόρους και επισκέπτες.

Ακόμη και η διαδικτυακή υπηρεσία χαρτών Google Maps είχε καταγράψει το γλυπτό ως «πολιτιστικό μνημείο».

Κανείς δεν ξέρει πώς το γλυπτό των 200 κιλών, όμως, απομακρύνθηκε από το βουνό.

Μια θεωρία, σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, αναφέρει ότι το γλυπτό ήταν ένα ανεπιθύμητο δώρο γενεθλίων, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα νεαρών ανδρών ως αστείο για έναν φίλο. Όταν εκείνος δεν αποδέχτηκε το δώρο, το μετέφεραν στο βουνό με έλκηθρο και το άφησαν εκεί.

Τη Δευτέρα η αστυνομία στην πόλη Kempten της Βαυαρίας δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, για να ερευνηθεί η εξαφάνισή του. Αλλά δεν είναι σίγουροι τι θα κάνουν αν βρεθεί ο ένοχος.

«Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ποινικό αδίκημα ή όχι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Holger Stabik στην Allgaeuer Zeitung.

Είπε ότι η αστυνομία θα δυσκολευόταν επίσης να προσδιορίσει ποιος θα μπορούσε να είναι το θύμα στην υπόθεση, καθώς το άγαλμα δεν έχει ιδιοκτήτη.

Ο δήμαρχος του κοντινού Rettenberg, Nikolaus Weissinger, είπε ότι η εξαφάνιση του γλυπτού είναι «ντροπή».

Ανάλογη εξαφάνιση γλυπτού έγινε και στη Γιούτα των ΗΠΑ πριν από λίγες ημέρες. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ένας μεταλλικός μονόλιθος ύψους σχεδόν 4 μέτρων.

Ο μονόλιθος δε, είχε επίσης εντοπιστεί τυχαία προκαλώντας διάφορες θεωρίες και εικασίες για την προέλευσή του.

Με πληροφορίες του BBC/Allgaeuer Zeitung

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM