Γερμανία: Μυστήριο με την εξαφάνιση του δίμετρου, ξύλινου πέους από το βουνό

Γερμανία: Μυστήριο με την εξαφάνιση του δίμετρου, ξύλινου πέους από το βουνό Facebook Twitter
0

Έρευνα ξεκίνησε η γερμανική αστυνομία μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση ενός περίεργου γλυπτού, φαλλικού σχήματος από μια βουνοπλαγιά στη Βαυαρία.

Το ξύλινο γλυπτού ύψους δύο μέτρων εικάζεται ότι απομακρύνθηκε το σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε η εφημερίδα Allgaeuer Zeitung.

Το ξύλινο γλυπτό στεκόταν εδώ και χρόνια στο βουνό Grünten, νοτιοδυτικά του Μονάχου. Τώρα, το μόνο που απομένει από το μνημείο είναι ένα μικρό κούτσουρο και μερικά κομμάτια ξύλου.

Άγνωστο παραμένει ποιος φιλοτέχνησε και ανέγειρε το συγκεκριμένο γλυπτό, το οποίο, ωστόσο, έχει γίνει ορόσημο στο βουνό Grünten προσελκύοντας πολλούς πεζοπόρους και επισκέπτες.

Ακόμη και η διαδικτυακή υπηρεσία χαρτών Google Maps είχε καταγράψει το γλυπτό ως «πολιτιστικό μνημείο».

Κανείς δεν ξέρει πώς το γλυπτό των 200 κιλών, όμως, απομακρύνθηκε από το βουνό.

Μια θεωρία, σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, αναφέρει ότι το γλυπτό ήταν ένα ανεπιθύμητο δώρο γενεθλίων, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα νεαρών ανδρών ως αστείο για έναν φίλο. Όταν εκείνος δεν αποδέχτηκε το δώρο, το μετέφεραν στο βουνό με έλκηθρο και το άφησαν εκεί.

Τη Δευτέρα η αστυνομία στην πόλη Kempten της Βαυαρίας δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, για να ερευνηθεί η εξαφάνισή του. Αλλά δεν είναι σίγουροι τι θα κάνουν αν βρεθεί ο ένοχος.

«Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ποινικό αδίκημα ή όχι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Holger Stabik στην Allgaeuer Zeitung.

Είπε ότι η αστυνομία θα δυσκολευόταν επίσης να προσδιορίσει ποιος θα μπορούσε να είναι το θύμα στην υπόθεση, καθώς το άγαλμα δεν έχει ιδιοκτήτη.

Ο δήμαρχος του κοντινού Rettenberg, Nikolaus Weissinger, είπε ότι η εξαφάνιση του γλυπτού είναι «ντροπή».

Ανάλογη εξαφάνιση γλυπτού έγινε και στη Γιούτα των ΗΠΑ πριν από λίγες ημέρες. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ένας μεταλλικός μονόλιθος ύψους σχεδόν 4 μέτρων.

Ο μονόλιθος δε, είχε επίσης εντοπιστεί τυχαία προκαλώντας διάφορες θεωρίες και εικασίες για την προέλευσή του.

Με πληροφορίες του BBC/Allgaeuer Zeitung

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM