FT: «Η Βρετανία θα εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer την επόμενη εβδομάδα»

FT: «Η Βρετανία θα εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer την επόμενη εβδομάδα» Facebook Twitter
EPA/BIONTECH SE
0

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να δώσουν την έγκρισή του για το εμβόλιο για την Covid-19 που ανέπτυξαν οι εταιρείες BioNTech SE και Pfizer Inc την επόμενη εβδομάδα.

Όπως προσθέτει, σε σχετικό σημερινό δημοσίευμά της, η εφημερίδα Financial Times, «από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες».

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε χθες ότι κατέγραψε 16.022 επιπλέον μολύνσεις κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ 521 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εντός 28 ημερών μετά την διάγνωσή τους με την νόσο.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν δύσκολο χειμώνα, όμως οι ενέργειες που έγιναν για την επιβράδυνση της διασποράς του κορωνοϊού απέτρεψαν την υπερφόρτωση του εθνικού συστήματος Υγείας (NHS) της χώρας.

«Έχουμε τώρα λόγους να ελπίζουμε ότι έως την άνοιξη, η διεξαγωγή τεστ στην κοινότητα και τα εμβόλια θα συνδυαστούν για να μπει ένα τέλος σε αυτήν την εποχή περιορισμών», επισήμανε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Όμως, για να φθάσουμε εκεί, πρέπει πρώτα να πορευτούμε σε έναν δύσκολο χειμώνα, όπου το φορτίο στο NHS και το κρύο θα ευνοήσουν τον ιό», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ