Bloomberg: Στο κυνήγι των «χρυσών» διαβατηρίων και οι Αμερικανοί κροίσοι

Bloomberg: Στο κυνήγι των «χρυσών» διαβατηρίων και οι Αμερικανοί κροίσοι Facebook Twitter
Pixabay
0

Αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση για τα λεγόμενα «χρυσά» διαβατήρια από Αμερικανούς κροίσους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγεται και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Ερικ Σμιντ, μητρικής της Google, που υπέβαλε αίτηση για να γίνει πολίτης της Κύπρου. Ο Αμερικανός κροίσος έχει θαλαμηγό, ιδιωτικό αεροσκάφος αλλά και πολυτελές διαμέρισμα στο Μανχάταν. Ένα από τα τελευταία αποκτήματά του είναι όμως το δεύτερο διαβατήριο.

Έτσι ο 65χρονος Ερικ Σμιντ  επωφελήθηκε από κυβερνητικά προγράμματα που επιτρέπουν σε αλλοδαπούς να αποκτήσουν διαβατήρια. Τα προηγούμενα χρόνια, ήταν σπάνιο για τους πολίτες των ΗΠΑ να επιχειρήσουν να αγοράσουν τα λεγόμενα «χρυσά» διαβατήρια.

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν», δήλωσε ο Πάντι Μπλιούερ, διευθυντής της εταιρείας συμβούλων για θέματα υπηκοότητας και εγκατάστασης Henley & Partners, ενώ πρόσθεσε ότι «το φράγμα έσπασε –και δεν το συνειδητοποιήσαμε– στα τέλη του περασμένου έτους, και συνεχίζει να δυναμώνει».

Εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι εκπρόσωποι του Ερικ Σμιντ δεν απάντησαν επίσης σε αιτήματα για σχολιασμό.

Οι εύποροι Αμερικανοί πάντως φέρεται να σχεδιάζουν πώς θα διατηρήσουν κάποια ελευθερία κινήσεων, εν μέσω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας που αυξάνονται λόγω δεύτερου κύματος κρουσμάτων.

Οι εκλογές των ΗΠΑ ίσως έχουν οδηγήσει σε αύξηση του ενδιαφέροντος. Αν και ο Τζο Μπάιντεν έχει απορρίψει τον φόρο μεγάλης περιουσίας που προωθούν ορισμένοι Δημοκρατικοί ανταγωνιστές του, η ανησυχία από κάποιος παραμένει. Υπάρχει, βέβαια και η κατηγορία εκείνων που έχουν ζητήσει να λάβουν ένα διαβατήριο άλλης χώρας φοβούμενοι την εκδήλωση κοινωνικών αναταραχών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM