Ο Κινέζος Πρόεδρος (επιτέλους) συνεχάρη τον Μπάιντεν για τις εκλογές

Ο Κινέζος Πρόεδρος (επιτέλους) συνεχάρη τον Μπάιντεν για τις εκλογές Facebook Twitter
Ο Κινέζος Πρόεδρος (επιτέλους) συνεχάρη τον Μπάιντεν για τις εκλογές (EPA)
0

Ο Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη σήμερα και με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση τον Τζο Μπάιντεν για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Την είδηση μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, με τον Κινέζο πρόεδρο να είναι από τους ελάχιστους παγκόσμους ηγέτες που περίμεναν εβδομάδες μέχρι να συγχαρούν τον εκλεγμένο πρόεδρο.

Ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Μπάιντεν στις 13 Νοεμβρίου, ο Σι δεν είχε κινηθεί επίσημα.

Στο μήνυμα προς τον Μπάιντεν, ο Σι είπε ότι «η προώθηση της υγιούς και σταθερής ανάπτυξης των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ» είναι προς το συμφέρον των δύο μερών και των προσδοκιών της διεθνούς κοινότητας.

Πρόσθεσε δε, ότι ελπίζει πως και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να «διατηρούν το πνεύμα της αποφυγής συγκρούσεων, αντιπαραθέσεων, του αμοιβαίου σεβασμού και της win-win συνεργασίας» και να επικεντρώνονται στη διαχείριση των διαφορών για να «προωθήσουν τον ευγενή σκοπό της παγκόσμιας ειρήνης και ανάπτυξης», όπως ανέφερε το πρακτορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κινέζος Αντιπρόεδρος Wang Qishan έστειλε επίσης ένα συγχαρητήριο μήνυμα στην εκλεγμένη ομόλογό του, Καμάλα Χάρις.

Οι περισσότεροι ηγέτες σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη συγχαρεί τον Μπάιντεν για τη νίκη του, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές μεγάλες δυνάμεις, όπως το Μεξικό, η Βραζιλία και η Ρωσία, που δεν έχουν απαντήσει ακόμα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και το Κρεμλίνο, για παράδειγμα, έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα υπάρξει επίσημη αναγνώριση της νίκης του Μπάιντεν έως ότου τελειώσει η «εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση» στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες του Forbes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM