Εκλογές ΗΠΑ: Οι εταιρείες στοιχημάτων καθυστερούν τις πληρωμές - «Μέχρι το τέλος των καταμετρήσεων»

Εκλογές ΗΠΑ: Οι εταιρείες στοιχημάτων καθυστερούν τις πληρωμές - «Μέχρι το τέλος των καταμετρήσεων» Facebook Twitter
EPA
0

Όσοι στοιχημάτισαν μεγάλα χρηματικά ποσά υπέρ του Τζο Μπάιντεν εξακολουθούν να περιμένουν την πίστωση των κερδών τους. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg οι μεγάλες εταιρείες στοιχημάτων καθυστερούν τις πληρωμές σε εκατοντάδες εκατομμύρια συμμετέχοντες σε όλον τον κόσμο. Παράλληλα εξακολουθούν να δέχονται στοιχήματα καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του προσβάλουν τα αποτελέσματα σε Πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι αριθμοί των στοιχημάτων ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ. Την ώρα που έκλειναν οι κάλπες τα στοιχήματα στην Betfair, με έδρα το Λονδίνο, είχαν αγγίξει τα 440 εκατομμύρια δολάρια για να αγγίξουν σχεδόν τα 600 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη ημέρα. Στις εκλογές του 2016 είχαν τοποθετηθεί σε στοιχήματα 258 εκατομμύρια δολάρια. Κάποιος, που η Betfair δεν αποκάλυψε τα στοιχεία του, στοιχημάτισε 1,32 εκατομμύρια δολάρια υπέρ του υποψηφίου των Δημοκρατικών, και αναμένεται να εισπράξει 2 εκατομμύρια δολάρια. 

Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του και οι ψήφοι εξακολουθούν να καταμετρώνται σε πολλές πολιτείες, ανάμεσά τους και η Τζόρτζια, η Betfair καθυστερεί να κλείσει τα στοιχήματα και μέσω της σελίδας της αναφέρει πως αυτό θα γίνει μόλις «υπάρχει βεβαιότητα» για το ποιος υποψήφιος έχει τους περισσότερους εκλέκτορες. 

Τεχνικά, τα στοιχήματα για τις εκλογές είναι παράνομα στις ΗΠΑ, ωστόσο η πλατφόρμα PredictIt - με έδρα τη Νέα Ζηλανδία - εξαιρείται. Η πλατφόρμα ξεκίνησε ως ερευνητικό εργαλείο του Πανεπιστημίου Βικτόρια του Ουέλλινγκτον. Στο PredictIt κατατέθηκαν πάνω από 117 εκατομμύρια στοιχήματα την ημέρα των εκλογών σε σχέση με τα 47 εκατομμύρια το 2016, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ αναμετρήθηκε με τη Χίλαρι Κλίντον. 

Σύμφωνα με την Brandi Travis, διευθύντρια marketing για την Aristotle International που υποστηρίζει την πλατφόρμα, τα στοιχήματα δεν θα κλείσουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι νέες καταμετρήσεις και να ανακοινωθεί με ασφάλεια ο αριθμός των εκλεκτόρων.

«Μέχρι τότε είμαστε σίγουροι πως δεν θα πληρώσουμε». Αυτό σημαίνει πως όσοι στοιχημάτισαν θα μπορούν να περιμένουν για εβδομάδες, ή και για μήνες, μέχρι να λάβουν τα κέρδη τους. «Είναι κακό για τη χώρα, είναι κακό και για τη σελίδα μας», είπε η Travis σχολιάζοντας το κλίμα αβεβαιότητας.  

 

 

 

 


Με πληροφορίες από Bloomberg 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM