Απεργία την Πρωτομαγιά

Βρετανία: Άγνωστος στοιχημάτισε 1 εκατ. λίρες υπέρ της νίκης Μπάιντεν

Βρετανία: Άγνωστος στοιχημάτισε 1 εκατ. λίρες υπέρ της νίκης Μπάιντεν Facebook Twitter
EPA
0

Ένας άγνωστος στο Ηνωμένο Βασίλειο στοιχημάτισε το ποσό του ενός εκατομμυρίων λιρών υπέρ της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. 

Το ποσό, που αντιστοιχεί σε 1,29 εκατ. δολάρια, τοποθετήθηκε στο Betfair Exchange, τη μεγαλύτερη online πλατφόρμα στοιχημάτων. Στους πολίτες των ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να στοιχηματίζουν για τις εκλογές, παρότι τα νόμιμα στοιχήματα για τον αθλητισμό κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη χώρα, σε μεγάλο βαθμό χάρη σε απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του 2018. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, τα στοιχήματα για τις εκλογές στις ΗΠΑ, στη νόμιμη αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, αυξάνονται, καθιστώντας την αναμέτρηση ως το μεγαλύτερο «στοιχηματικό γεγονός στην ιστορία». 

Τα στοιχεία του ανθρώπου που κατέθεσε το στοίχημα στις 29 Οκτωβρίου δεν έχουν γίνει γνωστά. Τα κέρδη του μπορούν να φτάσουν τις 540.000 λίρες (ή 696.170 δολάρια). Οι πράκτορες στοιχημάτων δίνουν 65% πιθανότητες στον Τζο Μπάιντεν να κερδίσει τις εκλογές, και στον Ντόναλντ Τραμπ 35%. Το στοίχημα που κατατέθηκε υπέρ της νίκης του υποψηφίου των Δημοκρατικών δεν είναι ωστόσο το υψηλότερο στην ιστορία του Betfair. Το 2010 είχαν τοποθετηθεί 1,1 εκατ. λίρες υπέρ της νίκης του Ράφα Ναδάλ στο Γαλλικό Όπεν, ενώ 1 εκατ. λίρες είχαν τοποθετηθεί υπέρ της νίκης του Φλόιντ Μεϊγουέδερ Τζούνιορ ενάντια στον Κόνορ Μακ Γκρέγκορ, το 2017. 

Ένας «καλός οιωνός» για τον Μπάιντεν; 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN το στοίχημα μπορεί να είναι ένας «καλός οιωνός» για τον Τζο Μπάιντεν. Τα δέκα μεγαλύτερα στοιχήματα στην ιστορία του Betfair έως σήμερα - όλα σε αθλητικά γεγονότα - ήταν νικητήρια. Το Betfair εκτιμά πως ο συνολικός όγκος των στοιχημάτων στην πλατφόρμα του για τις εκλογές στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο σε σχέση με τον όγκο του 2016.

Νικητές θα είναι αυτοί που προέβλεψαν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ και όχι εκείνον που θα κερδίσει την πλειοψηφία των ψήφων. 

Τα μεγάλα ποσά δεν επιβεβαιώνονται πάντα  

Το μεγαλύτερο «πολιτικό» στοίχημα στην ιστορία του Betfair Exchange, ύψους 550.000 λιρών, τοποθετήθηκε το 2016, υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες πριν ανακηρυχθεί νικητής και ενώ οι περισσότερες κάλπες είχαν κλείσει.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το CNN, οι τοποθετήσεις μεγάλων ποσών δεν επιβεβαιώνονται πάντα. Σύμφωνα με τον Pete Watt, διευθυντή δημοσίων σχέσεων του OddsChecker, κάποιος είχε στοιχηματίσει 550.000 λίρες υπέρ της Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του 2016. Και κάποιος είχε στοιχηματίσει 100.000 λίρες στο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παρέμενε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν το δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ