Iνδονησία: Push-ups για τιμωρία σε όσους δεν φορούν μάσκα στον δρόμο

Iνδονησία: Push-ups για τιμωρία σε όσους δεν φορούν μάσκα στον δρόμο Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Μπορεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου η μη χρήση μάσκας να τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο και να συνοδεύεται από αυστηρές συστάσεις, αλλά στην Ινδονησία οι αρχές επιβάλλουν μία επιπλέον απρόσμενη ποινή: υποχρεωτικά push-ups. 

Πάνω από 448.110 άνθρωποι έχουν νοσήσει από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα και 14.836 έχουν χάσει την ζωή τους. Κλιμάκια των τοπικών αρχών Pecalang φροντίζουν να επιβάλλουν την τιμωρία στους παραβάτες που, αφού φορέσουν μάσκα, υποχρεώνονται να πέφτουν μπρούμυτα και να κάνουν push-ups στα πεζοδρόμια ή ακόμα και στη μέση του δρόμου. 

Iνδονησία: Push-ups για τιμωρία σε όσους δεν φορούν μάσκα στον δρόμο Facebook Twitter
GETTY IMAGES

Το γαλλικό πρακτορείο, ανάρτησε χθες ακόμα μία φωτογραφία με την δημόσια, άμεση επιβολή της γυμναστικής ποινής σε έναν πολίτη που κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα, αλλά οι παράξενες τιμωρίες φαίνεται πως δεν σταματούν εκεί: όπως μεταδίδει το abc ορισμένοι υποχρεώνονται από ένστολους να σκάψουν λάκκους σε νεκροταφεία και να προσευχηθούν μεγαλοφώνως για τα θύματα της covid-19.

Ωστόσο πολλοί στο εσωτερικό της χώρας αντιδρούν σε αυτή την στάση. Ο επιδημιολόγος Πάντου Ριόνο του πανεπιστημίου της Ινδονησίας υπογραμμίζει πως ότι οι ποινές αυτές δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα στη σωστή ενημέρωση του κόσμου, καθώς πολλοί από τους παραβάτες ξεσπούν ακόμα και σε γέλια κατά την εφαρμογή των αλλόκοτων ποινών. 

Στην Ελλάδα, το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας ανέρχεται στα 300 ευρώ, μετά τον πρόσφατο διπλασιασμό των χρηματικών ποινών για μη τήρηση των έκτακτων μέτρων που αποφασίστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Με πληροφορίες από AFP και abc

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ