Άλμπερτ Μπουρλά: Το μήνυμα του Έλληνα CEO της Pfizer

Άλμπερτ Μπουρλά: Το μήνυμα του Έλληνα CEO της Pfizer Facebook Twitter
Άλμπερτ Μπουρλά: Το μήνυμα του Έλληνα CEO της Pfizer (EPA)
0

«Σας παρακαλώ να θυμάστε να φοράτε τη μάσκα σας» έγραψε στο Twitter το πρόσωπο των ημερών, που δεν είναι άλλος από τον Έλληνα διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Το εμβόλιό μας κατά του κορωνοϊού, αν εγκριθεί, θα είναι ένα σημαντικό μέρος των παγκόσμιων, εθνικών και κρατικών προγραμμάτων πρόληψης, αλλά όχι το μόνο.

»Ο καθένας πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και των τοπικών αρχών υγείας - και σας παρακαλώ θυμηθείτε να φοράτε τις μάσκες σας» έγραψε ο κ. Μπουρλά.

«Η σημερινή είναι μία μεγάλη ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα», δήλωσε χθες ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, σε ανακοίνωσή του για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της εταιρείας κατά του κορωνοϊού.

«Φθάνουμε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής στο πρόγραμμα ανάπτυξης του εμβολίου μας σε μία στιγμή κατά την οποία ο κόσμος το χρειάζεται περισσότερο, με τους ρυθμούς μόλυνσης να φθάνουν σε νέα ρεκόρ, τα νοσοκομεία να πλησιάζουν στον υπερκορεσμό και τις οικονομίες να αγωνίζονται για να επαναλειτουργήσουν».

Όπως ανακοίνωσε η Pfizer, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μεγάλης κλίμακας δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι κατά 90% αποτελεσματικό, παρέχοντας πολύ μεγαλύτερη κάλυψη απέναντι στη νόσο, από όσο ήλπιζαν οι περισσότεροι ειδικοί.

Ενδεικτικό είναι πως η υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ, ήταν έτοιμη να δώσει έγκριση σε οποιοδήποτε εμβόλιο παρείχε κάλυψη σε ποσοστό 50% - δηλαδή στους μισούς από όσους θα το έκαναν στο μέλλον. Το εμβόλιο της Pfizer όμως, φαίνεται πως παρέχει προστασία σε περισσότερους από εννέα στους δέκα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ