Πρώτη δήλωση Τραμπ μετά την ήττα: «Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει»

Πρώτη δήλωση Τραμπ μετά την ήττα: «Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει» Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως το επιτελείο του θα αρχίσει να προσβάλλει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ στα δικαστήρια την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως «οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

«Όλοι ξέρουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να προσποιηθεί ανυπόστατα ότι είναι ο νικητής, και γιατί οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ προσπαθούν τόσο πολύ τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να γίνει γνωστή η αλήθεια», ανέφερε σε μια δήλωση. «Το απλό γεγονός είναι πως αυτές οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Ντόναλντ Τραμπ έγραψε πως κέρδισε τις εκλογές. H ανάρτησή του επισημάνθηκε από τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας πως οι αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει νικητή. 


Ο Ντόναλντ Τραμπ έφθασε σήμερα το πρωί (ώρα ΗΠΑ) στο κλαμπ του τού γκολφ στο Στέρλινγκ, στη Βιρτζίνια, στην πρώτη έξοδό του από την ημέρα των προεδρικών εκλογών, που διεξήχθησαν την Τρίτη.


Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει το απόγευμα της Παρασκευής (ξημερώματα Σαββάτου ώρα Ελλάδας) ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν πρέπει να κηρύξει νίκη «παράνομα» στις προεδρικές εκλογές της Τρίτης.

«Ο Τζο Μπάιντεν δεν πρέπει να κηρύξει παράνομα ότι κέρδισε την προεδρία», έγραψε στο Twitter. «Θα μπορούσα να κηρύξω κι εγώ νίκη. Οι νομικές διαδικασίες μόλις ξεκίνησαν!», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM