Κορωνοϊός: Το Βέλγιο στέλνει ασθενείς στη Γερμανία - Λόγω συνωστισμού στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Το Βέλγιο στέλνει ασθενείς στη Γερμανία - Λόγω συνωστισμού στα νοσοκομεία Facebook Twitter
EPA
0

Το Βέλγιο άρχισε να στέλνει ασθενείς με Covid-19 στη Γερμανία λόγω του συνωστισμού στα νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.

«Η αλληλεγγύη μεταξύ διαφορετικών νοσοκομείων αρχίζει να οργανώνεται. Μόνο σήμερα, 16 ασθενείς από νοσοκομεία της Λιέγης στάλθηκαν σε φλαμανδικά νοσοκομεία και τέσσερις σε γερμανικά νοσοκομεία. Αυτοί είναι μικροί αριθμοί, αλλά κάθε ασθενής είναι μια εκδήλωση αλληλεγγύης, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Βαντενμπρούκε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Λίγο νωρίτερα, η βελγική κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή ενός νέου lockdown, με αρχή ισχύος αυτού την ερχόμενη Δευτέρα. Τα νέα μέτρα έρχονται καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν χθες Πέμπτη τις 23.000.

Νωρίτερα σήμερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ καθιέρωσαν συνεργασία για πιθανή μεταφορά ασθενών με Covid-19 μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης σε περίπτωση τέτοιας ανάγκης ή εάν υπάρχει έλλειψη χωρητικότητας σε νοσοκομεία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αεροδρόμιο Χίθροου: Ένα παιδί ανάμεσα στα άτομα που δέχτηκαν επίθεση με σπρέι - Τι συνέβη

Διεθνή / Χίθροου: Ένα παιδί ανάμεσα στα άτομα που τραυματίστηκαν εν μέσω επίθεσης με σπρέι - Τι συνέβη

Σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία τέσσερις άνδρες προσπάθησαν να αρπάξουν τη βαλίτσα μίας γυναίκας μέσα στον ανελκυστήρα χώρου στάθμευσης του αεροδρομίου
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM