Κορωνοϊός: Το Βέλγιο στέλνει ασθενείς στη Γερμανία - Λόγω συνωστισμού στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Το Βέλγιο στέλνει ασθενείς στη Γερμανία - Λόγω συνωστισμού στα νοσοκομεία Facebook Twitter
EPA
0

Το Βέλγιο άρχισε να στέλνει ασθενείς με Covid-19 στη Γερμανία λόγω του συνωστισμού στα νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.

«Η αλληλεγγύη μεταξύ διαφορετικών νοσοκομείων αρχίζει να οργανώνεται. Μόνο σήμερα, 16 ασθενείς από νοσοκομεία της Λιέγης στάλθηκαν σε φλαμανδικά νοσοκομεία και τέσσερις σε γερμανικά νοσοκομεία. Αυτοί είναι μικροί αριθμοί, αλλά κάθε ασθενής είναι μια εκδήλωση αλληλεγγύης, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Βαντενμπρούκε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Λίγο νωρίτερα, η βελγική κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή ενός νέου lockdown, με αρχή ισχύος αυτού την ερχόμενη Δευτέρα. Τα νέα μέτρα έρχονται καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν χθες Πέμπτη τις 23.000.

Νωρίτερα σήμερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ καθιέρωσαν συνεργασία για πιθανή μεταφορά ασθενών με Covid-19 μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης σε περίπτωση τέτοιας ανάγκης ή εάν υπάρχει έλλειψη χωρητικότητας σε νοσοκομεία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Οι συγγενείς της Βιρτζίνια Τζιούφρε δηλώνουν έκπληκτοι που οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM