LGBT φοιτητές δέχθηκαν επίθεση και bullying σε συνάντηση μέσω Zoom

LGBT φοιτητές δέχθηκαν επίθεση και bullying σε συνάντηση μέσω Zoom Facebook Twitter
0

Ύβρεις, bullying και απειλές δέχθηκαν φοιτητές του LGBT πανεπιστημιακού συλλόγου στην Αγγλία, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης μέσω Zoom η οποία «παραβιάστηκε» από περισσότερα από 15 άτομα.

Η διαδικτυακή συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Durham διακόπηκε από δυνατή μουσική, κακοποιητικό λόγο και «σεξουαλικά βίντεο», λένε ομάδες LGBT στο πανεπιστήμιο. Η εκδήλωση αφορούσε νέους μαθητές που αντιμετωπίζουν ήδη περιορισμούς λόγω Covid. Οι ανώνυμοι εισβολείς μπόρεσαν να συμμετάσχουν στη συνάντηση Zoom μέσω μιας διεύθυνσης που κοινοποιήθηκε στο κολέγιο για το event. Το Πανεπιστήμιο Durham δήλωσε ότι τέτοια συμπεριφορά «δεν θα γίνει ανεκτή».

«Το να παραβιαστεί ένα τέτοιο γεγονός με τόσο επιθετικό και στοχευμένο τρόπο δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα έγκλημα μίσους», δήλωσαν ΛΟΑΤΚΙ πανεπιστημιακές ομάδες. Αυτή η «κακόβουλη συμπεριφορά» ήταν ακόμη χειρότερη καθώς η πανδημία δυσκόλευε τους μαθητές να συναντηθούν αυτοπροσώπως και να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον, ανέφερε η δήλωση των ενώσεων LGBT. «Το γεγονός ότι δεν ήταν απλώς ένα άτομο που ενεργούσε μόνο του, αλλά μάλλον μια συντονισμένη επίθεση από έναν αριθμό ανθρώπων, είναι μια υπενθύμιση για το πόσο ανασφαλής και ανεπιθύμητη αισθάνεται η κοινότητά μας», ανέφεραν οι ομάδες LGBT, οι οποίες προειδοποίησαν για «τοξική κουλτούρα» στο πανεπιστήμιο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Guardian ανέφερε ότι φοιτητές στο Durham δέχτηκαν bullying και χλεύη για την προφορά τους και το γεγονός πως προέρχονταν από φτωχότερα υπόβαθρα. Τον περασμένο μήνα, το Πανεπιστήμιο καταδίκασε την πράξη. Ο Sam Dale, διευθυντής της υποστήριξης και ευημερίας των φοιτητών του πανεπιστημίου, δήλωσε ότι το πανεπιστήμιο γνώριζε το περιστατικό στο Zoom και είπε πως θα γίνει αναφορά στην αστυνομία. «Κάθε μέλος του πανεπιστημίου αναμένεται να συμπεριφέρεται στους άλλους με σεβασμό και ανοχή, έτσι ώστε κάθε μέλος της κοινότητάς μας να μπορεί να ζει, να σπουδάζει και να εργάζεται σε ένα ασφαλές και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Dale.

Mε πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM