Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν απέκτησε άδεια μόνιμης παραμονής στη Ρωσία

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν απέκτησε άδεια μόνιμης παραμονής στη Ρωσία Facebook Twitter
EPA
0

Η Ρωσία χορήγησε άδεια μόνιμης παραμονής στον Έντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε ο δικηγόρος του, Ανατόλι Κουτσερένα.

Ο πρώην συνεργάτης της αμερικανικής υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας έφυγε από τις ΗΠΑ το 2013, μετά τα στοιχεία που αποκάλυψε, για τις επιχειρήσεις παρακολούθησης που έκανε η NSA, εντός και εκτός συνόρων.

Αρχικά κατέφυγε στο Χονγκ Κονγκ, ενώ στη συνέχεια πήγε στη Μόσχα και η Ρωσία του χορήγησε τελικά άσυλο. Στις ΗΠΑ κατηγορείται για κατασκοπεία. Τον περασμένο Αύγουστο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως σκέφτεται να απονείμει χάρη στον Σνόουντεν. Ο ίδιος είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2019 ότι θα ήταν διατεθειμένος να επιστρέψει στις ΗΠΑ, αν υπήρχαν οι εγγυήσεις για μια δίκαιη δίκη.

«Η προσωρινή άδεια παραμονής έληγε, οπότε ζήτησε για την παράτασή της», δήλωσε στο Reuters ο Κουτσερένα, δικηγόρος του 37χρονου και συμπλήρωσε ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η διαδικασία αυτή καθυστέρησε.

«Καταθέσαμε τα έγγραφα τον Απρίλιο και εξασφάλισε (την Πέμπτη) τα δικαιώματα μόνιμης παραμονής», συμπλήρωσε. Σε δηλώσεις του στο TASS ο Κουτσερένα ανέφερε πως ο Σνόουντεν δεν σκέφτεται να κάνει αίτηση για ρωσικό διαβατήριο σε αυτή τη φάση.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ