ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συνομιλίες των ΥΠΕΞ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στη Μόσχα- Έπειτα από πρόκληση Πούτιν

Συνομιλίες των ΥΠΕΞ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στη Μόσχα- Έπειτα από πρόκληση Πούτιν Facebook Twitter
EPA
0

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν για συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, στη Μόσχα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσε για διαπραγματεύσεις στη Μόσχα τις δύο πλευρές, ενώ συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η πρόσκληση έγινε έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξη του Ρώσου προέδρου με τους ηγέτες των δύο κρατών, τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλάμ Αλίεφ και και τον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν. Παράλληλα, ο Πούτιν επανέλαβε την έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών.

Οι συνομιλίες θα γίνουν με τη μεσολάβηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και σκοπός τους είναι να σταματήσουν οι μάχες και να γίνει ανταλλαγή αιχμαλώτων και σορών των στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι οι υπουργοί Εξωτερικών θα μεταβούν στη Μόσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Οι σχετικές προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη. Νωρίτερα, το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να φτάσει εντός της ημέρας στη Μόσχα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters, Sputnik

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ