Απεργία την Πρωτομαγιά

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Μία ακόμη νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών στο Στεπανακέρτ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Μία ακόμη νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών στο Στεπανακέρτ Facebook Twitter
Τμήμα ρουκέτας σε δρόμο στο Στεπανακέρτ (Πηγή φωτό ΥΠΕΞ Αρμενίας, EPA)
0

Για μία ακόμη νύχτα το Στεπανακέρτ, η πρωτεύουσα της περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ, έγινε στόχος σφοδρών βομβαρδισμών.

Όλη τη νύχτα, από χθες τα μεσάνυχτα μέχρι σήμερα στις 08:00 το πρωί, τοπική ώρα, οι σειρήνες συναγερμού ηχούσαν κατά τακτικά διαστήματα στην πόλη και ακολουθούσαν, ανά τρεις ή ανά τέσσερις, ισχυρές εκρήξεις που έκαναν το έδαφος να τρέμει, σύμφωνα με το Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου τριάντα εκρήξεις πυραύλων ακούστηκαν σε διάφορες συνοικίες της πόλης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου TASS. Όπως και την προηγούμενη νύχτα, τα πλήγματα στην πόλη γίνονταν σχεδόν κάθε ώρα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο απολογισμός αυτών των βομβαρδισμών.

Ο τύπος των όπλων που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν δεν είναι γνωστός με βεβαιότητα, όμως οι τοπικές αρχές καταγγέλλουν ότι βομβαρδίζονται αδιακρίτως αστικές περιοχές με ρουκέτες «Σμερτς».

Ρουκέτες αυτού του τύπου που δεν έχουν εκραγεί είναι ορατές στην πόλη, ενώ κατοικίες έχουν καταστραφεί εντελώς από τα πυρά αυτά, με τους κρατήρες να φθάνουν μερικές φορές τα δέκα μέτρα, κάτι που είναι ενδεικτικό της ισχύος των βομβών που χρησιμοποιούνται.

Μη επανδρωμένα αεροπλάνα πετούν τακτικά πάνω από την πόλη και πραγματοποιούν μεμονωμένες βολές, που είναι κατά τα φαινόμενα περισσότερο στοχευμένες.

Από την πλευρά του το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τους αυτονομιστές ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας άνοιξαν πυρ σε κατοικημένες περιοχές, εναντίον αμάχων και αναφέρουν τις περιφέρειες Μπαρντίνσκ, Αγκτζαμπεντίν, Γκοράνμποϊ, Τερτέρ και Αγκντάμ. «Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Χθες, ο μεσολαβητής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσε ότι ο μισός πληθυσμός της περιοχής έχει εκτοπιστεί, εξαιτίας των συγκρούσεων. «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, περίπου το 50% του πληθυσμού έχει εκτοπισθεί, από το οποίο το 90% είναι γυναίκες και παιδιά, δηλαδή 70.000 έως 75.000 άνθρωποι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αρτάκ Μπελγκαριάν

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, TASS

 

 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ