Ινδία: Κατηγορείται πως έσκισε την κοιλιά της εγκύου γυναίκας του για να «τσεκάρει το φύλο»

Ινδία: Κατηγορείται πως έσκισε την κοιλιά της εγκύου γυναίκας του για να «τσεκάρει το φύλο» Facebook Twitter
Μια γυναίκα στην Ινδία με την κόρη της περνούν δίπλα από μια διαφημιστική πινακίδα στο Νέο Δελχί, που ενθαρρύνει την γέννηση κοριτσιών.
0

Ένας άντρας στη βόρεια Ινδία συνελήφθη αφού έσκισε το στομάχι της εγκύου συζύγου του με δρεπάνι, επειδή φέρεται να ήθελε να μάθει το φύλο του αγέννητου μωρού, σύμφωνα με την αστυνομία και συγγενείς της γυναίκας. 

Η επίθεση, που συνέβη το Σάββατο, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του βρέφους και άφησε την γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο κεντρικό νοσοκομείο από το Νέο Δελχί, ανακοίνωσαν οι αρχές. 

«Της επιτέθηκε με ένα δρεπάνι και έσκισε το στομάχι της λέγοντας πως ήθελε να τσεκάρει το φύλο του αγέννητου παιδιού», δήλωσε ο αδερφός της γυναίκας. 

Το ζευγάρι έχει ήδη άλλες πέντε κόρες. 

Η Ινδία βάλλεται από έντονη έμφυλη ανισότητα και προτίμηση σε γιους αντί για κόρες, που συχνά θεωρούνται οικονομικό βάρος, κυρίως λόγω πολιτισμικών πρακτικών όπως η απαραίτητη προίκα στις νύφες. 

Κάποια ζευγάρια συνεχίζουν να προσπαθούν μέχρι να κάνουν αγόρι, οδηγώντας στη γέννηση δεκάδων χιλιάδων «ανεπιθύμητων» κοριτσιών.

Ακόμη και αν γεννηθεί τελικά μια κόρη, εκεί το ποσοστό θνησιμότητας είναι υψηλότερο λόγω ανεπαρκούς φροντίδας- έρευνα του 2018 διαπίστωσε πως περίπου 239.000 κορίτσια ηλικίας κάτω των 5 ετών έρχονται κάθε χρόνο αντιμέτωπα με παραμέληση λόγω φύλου. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM