Η αυξημένη επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού οδήγησε τις αρχές στη Δανία, την Ολλανδία και την Ισλανδία να επιβάλλουν νέα περιοριστικά μέτρα.

 

Η Δανία μειώνει το όριο των συμμετεχόντων σε δημόσιες εκδηλώσεις στους 50, από 100 και ορίζει ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 22:00 για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων της επιδημίας COVID-19, όπς ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν.

 

Και τα δύο μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 4 Οκτωβρίου

 

«Προς το παρόν, οι περιορισμοί δεν είναι τέτοιοι ώστε να προκαλέσουν σημαντική ύφεση στην οικονομία της Δανίας», ανέφερε σε σημείωμα ο οικονομολόγος της Sydbank, Σόρεν  Soren Κρίστενσεν.

 

«Ωστόσο, θα επηρεάσει τη δανέζικη οικονομία και έτσι ενδέχεται να δούμε την ανάκαμψη να χάνει περαιτέρω δυναμική».

 

Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί στην Δανία τις τελευταίες εβδομάδες μετά την χαλάρωση των μέτρων του lockdown που είχε επιβληθεί ανάμεσα στον Μάρτιο και τον Μάιο.

 

Κατά τις τελευταίες 24 ώρες, 454 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Δανία, κοντά στον αριθμό ρεκόρ των 473 που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο. Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού βρίσκεται στο 1,5 σε ολόκληρη την χώρα.

 

Η κυβέρνηση της Ισλανδίας επέβαλε το κλείσιμο των χώρων ψυχαγωγίας και των παμπ στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ρέικιαβικ για τέσσερις ημέρες, από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου για την ανάσχεση της διάδοσης της επιδημίας Covid-19.

 

Η Ολλανδία κατέγραψε 1.972 νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο, αριθμό ρεκόρ για τέταρτη συνεχή ημέρα.

 

Η κυβέρνηση του Μάρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας νέα περιοριστικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα, που θα περιλαμβάνουν την απαγόρευση των μεγάλων δημοσίων συναθροίσεων και το κλείσιμο των εστιατορίων και των μπαρ νωρίς το βράδυ.

 

Με πληροφορίες του Reuters/AFP/ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr