Νορβηγός βουλευτής πρότεινε, ξανά, τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης

Νορβηγός βουλευτής πρότεινε, ξανά, τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης Facebook Twitter
EPA
0

Ένας Νορβηγός βουλευτής ανακοίνωσε ότι πρότεινε τον Ντόναλντ Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης, για τις ενέργειές του στη Μέση Ανατολή.

Ο Κρίστιαν Τίμπρινγκ- Γκιέντε, του δεξιού Προοδευτικού κόμματος πρότεινε για δεύτερη φορά τον Αμερικανό πρόεδρο. Υποστήριξε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να είναι υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης, λόγω «της συμβολής του στην ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ισραήλ, που ανοίγει τον δρόμο για πιθανή ειρήνη στη Μέση Ανατολή».

«Ανεξάρτητα από το πώς ενεργεί ο Τραμπ εντός των συνόρων και το τι λέει σε συνεντεύξεις Τύπο, σίγουρα έχει ελπίδα για το Νόμπελ Ειρήνης», υποστήριξε ο βουλευτής μιλώντας στο Associated Press.

Οι προτάσεις για υποψηφιότητες στέλνονται κάθε χρόνο έως την 1η Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι έχει εκπνεύσει η προθεσμία για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης. Υποψήφιους μπορεί να προτείνουν μεταξύ άλλων βουλευτές, ηγέτες και συγκεκριμένοι διεθνείς οργανισμοί. Για το 2020, η επιτροπή έλαβε 318 προτάσεις για το Νόμπελ Ειρήνης, από τις οποίες οι 211 αφορούσαν άτομα και οι 107 οργανισμούς.

Ο Τίμπρινγκ- Γκιέντε ήταν ο ένας από τους δύο βουλευτές που είχαν προτείνει τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης και το 2018, για τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Βόρειας και Νότιας Κορέας. Ο Νορβηγός βουλευτής είναι γνωστός για τις θέσεις του υπέρ του Ισραήλ, όπως και για την αντίθεσή του στις μεταναστευτικές πολιτικές.

Πέρυσι, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα κέρδιζε το Νόμπελ Ειρήνης «για πολλά πράγματα, αν το έδιναν δίκαια, κάτι που δεν κάνουν». Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τιμηθεί με το εν λόγω βραβείο το 2009, λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Με πληροφορίες από AP

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM
Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Διεθνή / Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Το Ισραήλ φαίνεται πως προετοιμάζει την «ευρείας κλίμακας επίθεση» για την οποία απειλεί εδώ και καιρό - «Προσωρινή και περιορισμένης κλίμακας η επιχείρηση», διαβεβαιώνει ο στρατός
NEWSROOM