Σεισμός

Η Βενεζουέλα ψάχνει εθελοντές για δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19

Η Βενεζουέλα ψάχνει εθελοντές για δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19 Facebook Twitter
«Τις επόμενες ημέρες, θα ζητήσουμε εθελοντές για να εμβολιαστούν», ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μαδούρο.
0

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε πως θα ζητήσει εθελοντές να δοκιμάσουν το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η Ρωσία.

Η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα που κατέγραψε επισήμως ένα εμβόλιο ενάντια στην πανδημία στις 11 Αυγούστου. Ωστόσο ειδικοί αμφισβητούν κατά πόσο έχει περάσει τον απαραίτητο έλεγχο. 

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, που έχει λάβει δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία, δήλωσε πρόθυμη να συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές. 

«Στις επόμενες ημέρες, θα ζητήσουμε εθελοντές για να εμβολιαστούν», ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μαδούρο. 

Η δήλωση του Μαδούρο δείχνει πως η Βενεζουέλα δεν διαθέτει ακόμη εθελοντές, κάτι που σημαίνει πως ο υπουργός Υγείας, Κάρλος Αλβαράδο, βιάστηκε όταν πριν από δέκα ημέρες είπε ότι η χώρα πρόσφερε «500 εθελοντές στη Ρωσία για να λάβουν μέρος στις κλινικές δοκιμές».  

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει επίσης έτοιμη να συμμετάσχει στις δοκιμές εμβολίων από Κίνα και Κούβα, κατά της Covid-19. 

Κίνα και Κούβα, μαζί με τη Ρωσία, είναι πιστοί σύμμαχοι του Νικολάς Μαδούρο, του οποίου την κυβέρνηση έχουν απομονώσει πάνω από 50 κράτη, μεταξύ άλλων ΗΠΑ και Βρετανία, αναγνωρίζοντας τον Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο. 

Μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας πως κατοχύρωσε το εμβόλιο κατά της Covid-19, το οποίο ονόμασε Sputnik V, ο Μαδούρο την συνεχάρη για το κατόρθωμα, λέγοντας πως θα είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί. «Ο πρώτος που θα εμβολιαστεί θα είμαι εγώ. Θα δώσω το καλό παράδειγμα», είπε στις 16 Αυγούστου. 

Ωστόσο, μιλώντας την Κυριακή, δεν ανέφερε αν θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 500 εθελοντές από τη Βενεζουέλα. 

Η χώρα έχει λιγότερες από 50.000 καταγεγραμμένες περιπτώσεις μόλυνσης από κορωνοϊό και 381 θανάτους, αριθμός αισθητά χαμηλότερος από άλλες χώρες της περιοχής.

Επιδημιολόγοι εκτιμούν, όμως, πως ο αληθινός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος καθώς πολλοί πολίτες δεν υποβάλλονται σε τεστ, φοβούμενοι μην στιγματιστούν καθώς η κυβέρνηση κατηγόρησε τους μετανάστες για την διασπορά του κορωνοϊού. 


Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ