Σεισμός

Ιράν: Δύο πύραυλοι σε 25 δευτερόλεπτα κατέρριψαν το ουκρανικό Boeing- Τι κατέγραψαν τα μαύρα κουτιά

Ιράν: Δύο πύραυλοι σε 25 δευτερόλεπτα κατέρριψαν το ουκρανικό Boeing- Τι κατέγραψαν τα μαύρα κουτιά Facebook Twitter
EPA
0

Δύο πύραυλοι έπληξαν με διαφορά 25 δευτερολέπτων το ουκρανικό Boeing που καταρρίφθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ από την ανάλυση των μαύρων κουτιών φαίνεται ότι οι πιλότοι και επιβάτες ήταν ζωντανοί πριν από το δεύτερο «χτύπημα».

Οι ανακοινώσεις αυτές, που έκανε ο επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, αποτελούν την πρώτη επίσημη αναφορά για το περιεχόμενο των μαύρων κουτιών, τα οποία είχαν σταλεί για ανάλυση στη Γαλλία, τον προηγούμενο μήνα.

Αν και αρχικά αρνούνταν την ευθύνη για την αεροπορική τραγωδία, τελικά το Ιράν παραδέχθηκε πως κατέρριψε «κατά λάθος» το ουκρανικό Boeing 737 τον περασμένο Ιανουάριο, κάνοντας λάθος για «καταστροφικό λάθος» των Φρουρών της Επανάστασης. Και οι 176 άνθρωποι που στο αεροπλάνο έχασαν τη ζωή τους.

Ο δεύτερος πύραυλος έπληξε το αεροσκάφος 25 δευτερόλεπτα μετά τον πρώτο, αλλά μόνο τα 19 δευτερόλεπτα αυτού του χρονικού διαστήματος έχουν καταγραφεί, εξαιτίας της βλάβης από το αρχικό πλήγμα, ανακοίνωσε το Ιράν.

«19 δευτερόλεπτα μετά το πλήγμα του πρώτου πυραύλου, οι φωνές των πιλότων μέσα στο κόκπιτ δείχνουν ότι οι επιβάτες ήταν ζωντανοί... 25 δευτερόλεπτα αργότερα χτύπησε το αεροπλάνο ο δεύτερος πύραυλος», δήλωσε ο Τουράζ Ντεγανί Ζανγκάνεχ, επικεφαλής του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πιλότοι «πετούσαν» το αεροπλάνο μέχρι την τελευταία στιγμή. Ανέφερε επίσης ότι τα στοιχεία από τα μαύρα κουτιά δείχνουν ότι το Boeing ήταν σε κανονικό αεροδιάδρομο προτού εκραγεί ο πρώτος πύραυλος.

«Εκείνη τη στιγμή το αεροπλάνο είχε ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα. Και οι δύο κινητήρες λειτουργούσαν τα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη. Κανένας ήχος δεν ακούστηκε από τους επιβάτες στην καμπίνα εκείνη τη στιγμή. Η καταγραφή σταμάτησε έπειτα από 19 δευτερόλεπτα», δήλωσε ακόμη, ενώ δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τον διάλογο στο πιλοτήριο.

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ