Ο Έλον Μασκ 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Ξεπέρασε στη λίστα τον Γουόρεν Μπάφετ

Ο Έλον Μασκ 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Ξεπέρασε στη λίστα τον Γουόρεν Μπάφετ Facebook Twitter
0

Στη λίστα των πλουσιότερων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, μόλις χθες, ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ ξεπέρασε τον δισεκατομμυριούχο μεγαλοεπενδυτή, Γουόρεν Μπάφετ - και έγινε ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Η περιουσία του Έλον Μασκ αυξήθηκε χθες, Παρασκευή πάνω από έξι δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, μετά το άλμα κατά 10,8% των μετοχών της Tesla - της οποίας η εμπορική αξία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 286,5 δισ.δολάρια.

Ο 49χρονος Μασκ ελέγχει περίπου το 20,8% των μετοχών της Tesla, με μερίδιο αξίας άνω των 60 δισ.δολ. ενώ κατέχει και το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Space-X που αντιστοιχεί σε 15 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Tesla έχει εκτιναχθεί πάνω από 500% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ξεπερνώντας σε αξία σχεδόν κάθε εισηγμένη εταιρεία στο S&P 500 και κάνοντας τον Μασκ τον πλουσιότερο CEO στις ΗΠΑ.

Από την άλλη, η περιουσία του επικεφαλής της Berkshire Hathaway και αποκαλούμενου «σοφού της Ομάχα» λόγω της επενδυτικής του δεινότητας στο πέρασμα των δεκαετιών, μειώθηκε αυτήν την εβδομάδα μετά από τη δωρεά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις μετοχών της Berkshire Hathaway αξίας 3 δισ. δολαρίων - στο πλαίσιο του δρομολογούμενου σχεδίου του να παραχωρήσει σε δωρέες το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικά εγχειρήματα.

Προ δύο μηνών, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ενημέρωσε πως η εταιρεία του πούλησε ό,τι μερίδιο είχε, αξίας περίπου 6 δισ.δολ., στους τέσσερις μεγαλύτερους αερομεταφορείς των ΗΠΑ (United, American, Southwest και Delta), παραδεχόμενος πως ήταν λάθος η αγορά τους και προειδοποιώντας πως «ο κόσμος άλλαξε» λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ