Κορωνοϊός- ΠΟΥ: Τις επόμενες 2 εβδομάδες αποτελέσματα από τις δοκιμές φαρμάκων

Κορωνοϊός- ΠΟΥ: Τις επόμενες 2 εβδομάδες αποτελέσματα από τις δοκιμές φαρμάκων Facebook Twitter
EPA
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα έχει σύντομα στα χέρια του τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που διενεργεί για τα φάρμακα που ενδέχεται να είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Σχεδόν 5.500 ασθενείς σε 39 χώρες μετέχουν έως τώρα στη δοκιμή Solidarity (αλληλεγγύη)», δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού, Τέντρος Γκεμπρεγεσούς Άντανομ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα κλινικών δοκιμών που διενεργεί ο ΠΟΥ. «Αναμένουμε τα ενδιάμεσα αποτελέσματα εντός των επόμενων δύο εβδομάδων», συμπλήρωσε.

Οι δοκιμές που είχε ξεκινήσει ο ΠΟΥ για τις πιθανές θεραπευτικές προσεγγίσεις αφορούσαν τη ρεμδεσιβίρη, στην οποία έδωσε το «πράσινο φως» η Κομισιόν, την υδροξυχλωροκίνη- φάρμακο για την ελονοσία που «προωθούσε» ο Ντόναλντ Τραμπ για το οποίο διεκόπη για λίγο η δοκιμή- τα φάρμακα για τον HIV lopinovir/ritonavir, όπως και τα τελευταία σε συνδυασμό με ιντερφερόνη.

Αν και αναμένονται άμεσα οι εξελίξεις για τα φάρμακα, ο Μάικ Ράιαν- επικεφαλής εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ- δήλωσε πως δεν θα ήταν συνετό να κάνει κάποιος πρόβλεψη για το πότε θα είναι έτοιμο ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Αν και ένα υποψήφιο εμβόλιο μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικό έως τα τέλη του χρόνου, υπάρχει το ερώτημα του πόσο γρήγορα θα μπορεί να γίνει μαζική παραγωγή, εξήγησε ο Ράιαν. Αυτή τη στιγμή γίνονται δοκιμές σε ανθρώπους για 18 υποψήφια εμβόλια.

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει πλέον τα 11 εκατομμύρια, ο Μαρκ Ράιαν κάλεσε τις χώρες να αφυπνιστούν και να μετάσχουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, καθώς «οι αριθμοί δεν ψεύδονται». «Παρακαλώ, μην αγνοείται αυτά που σας λένε οι αριθμοί», υπογράμμισε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM