Ρωσία: Από αύριο, 4 Ιουλίου, σε ισχύ οι συνταγματικές αλλαγές

Ρωσία: Από αύριο, 4 Ιουλίου, σε ισχύ οι συνταγματικές αλλαγές Facebook Twitter
Ρωσία: Από αύριο σε ισχύ οι συνταγματικές αλλαγές (Pixabay)
0

Οι συνταγματικές αλλαγές στη Ρωσία τίθενται σε ισχύ από αύριο 4 Ιουλίου μετά και το σχετικό διάταγμα που υπέγραψε νωρίτερα σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το Κρεμλίνο, με το ίδιο διάταγμα δίνεται εντολή να δημοσιευθεί χωρίς καθυστέρηση, μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση, το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τις αλλαγές που έχουν γίνει, στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Οι Ρώσοι πολίτες ενέκριναν τις συνταγματικές αλλαγές, που δίνουν το δικαίωμα στον πρόεδρο Πούτιν να παραμείνει στην προεδρία έως το 2036, σε ποσοστό 77,92%, εν αντιθέσει με το 21,27% που είπε «όχι» σ' αυτές.

Η συνταγματική αναθεώρηση εκτός του ότι δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο να ασκήσει καθήκοντα του για δύο ακόμη εξαετείς θητείες, εμπεριέχει αναφορά περί «πίστης στον Θεό» και την απαγόρευση γάμου μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου.

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία στην Ρωσία διεξήχθη με την παράλληλη διοργάνωση διαφόρων λαχειοφόρων διαγωνισμών, με τους πιο δελεαστικούς αυτούς που κλήρωναν διαμερίσματα, αλλά και μια μαζικής έκτασης διαφημιστική καμπάνια που επικεντρώνονταν στις συνταγματικές εκείνες τροπολογίες που αφορούν σε πακέτο οικονομικών ρυθμίσεων για τις συντάξεις.

Πριν ξεκινήσει η πανεθνική ψηφοφορία, στις 25 Ιουνίου, δε, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή να δοθούν εφάπαξ επιδόματα 10.000 ρουβλίων ( 125,7 ευρώ) στις οικογένειες που έχουν παιδιά.

Με πληροφορίες του TASS/Reuters/ΑΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM