H Μέγκαν Μαρκλ ένιωθε «απροστάτευτη» από το παλάτι ενώ ήταν έγκυος - Τι αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα

H Μέγκαν Μαρκλ ένιωθε «απροστάτευτη» από το παλάτι ενώ ήταν έγκυος - Τι αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα Facebook Twitter
EPA
0

Η δούκισσα του Σάσεξ ένιωθε «απροστάτευτη» από τη βασιλική οικογένεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, σύμφωνα με ισχυρισμούς του βρετανικού Τύπου, όπως αποκαλύπτεται από νομικά έγγραφα.

Οι ισχυρισμοί της συζύγου του Χάρι έγιναν κατά την τελευταία δικαστική προσφυγή κατά της κυριακάτικης Mail και της εκδότριας εταιρείας της, Associated Newspapers Limited (ANL), για τη δημοσίευση αποσπασμάτων από ιδιόχειρη επιστολή προς πατέρα της, Τόμας Μαρκλ.

Η Μέγκαν μηνύει τον βρετανικό όμιλο για κατάχρηση ιδιωτικής πληροφορίας, παραβίαση προστασίας δεδομένων και πνευματικών δικαιωμάτων, μετά την αναπαραγωγή, τον Φεβρουάριο του 2019, αποσπασμάτων από ένα γράμμα που είχε στείλει στον πατέρα της τον Αύγουστο του 2018.

Σύμφωνα με τον ANL, ο Τόμας Μαρκλ μοιράστηκε το γράμμα που του είχε στείλει η κόρη του, όταν φίλοι της, σε συνέντευξή τους στο περιοδικό People, ένιωσε πως τον διέσυραν και ήθελε να δείξει πως δεν ήταν ο εύκολος στόχος.

Σε απάντηση, οι δικηγόροι της Μέγκαν αντιτείνουν πως δεν γνώριζε πως πέντε φίλοι της μίλησαν σε καθεστώς ανωνυμίας στο People και πως αναστατώθηκε εξαιρετικά, όταν ένας από αυτούς έκανε αναφορά στην επιστολή, δίνοντας μάλιστα ανακριβή περιγραφή του περιεχομένου της.

Στη νομική κατάθεση, οι δικηγόροι της υποστηρίζουν πως η Μέγκαν «έχει γίνει το θύμα σειράς ψευδών και επιβλαβών δημοσιευμάτων από τα βρετανικά ΜΜΕ, ιδίως τον εναγόμενο (ANL) που έχει προκαλέσει τεράστια συναισθηματική δυσφορία και ζημιά στην ψυχολογική της υγεία».

«Καθώς οι φίλοι της δεν την έχουν δει σε αυτήν την κατάσταση ποτέ πριν, δικαίως ανησύχησαν για την κατάστασή της, ειδικά όταν ήταν έγκυος, απροστάτευτη από το θεσμό και χωρίς τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της».


Σύμφωνα με το έγγραφο, είχε «δοθεί εντολή» από το Παλάτι του Κένσινγκτον «όλοι οι φίλοι και συγγενείς της Μέγκαν να απαντούν 'ουδέν σχόλιον' όταν προσεγγίζονται από οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης, παρά τις ανακρίβειες που παρέχονται στα βρετανικά ταμπλόιντ για εκείνη».

«Αυτή η κοινή αγανάκτηση μεταξύ των φίλων της ενάγουσας τούς έκανε να νιώθουν 'φιμωμένοι', καθώς όπως φαινόταν άλλες αυτοαποκαλούμενες 'πηγές' μπορούσαν να διασπείρουν ψευδείς δηλώσεις για τη Μέγκαν, ενώ οι ίδιοι που την ήξεραν καλά, έπρεπε να σιωπούν».

«Η ενάγουσα θεωρεί πως αυτός ίσως ήταν ο λόγος -καθώς και η ανησυχία από την εισβολή των μέσων στην προσωπική της ζωή- που κάποιοι φίλοι της επέλεξαν να εμπλακούν και το έκαναν ανώνυμα».

Η Μέγκαν δεν γνώριζε ποιοι από τους φίλους της είχαν κάνει αποκαλύψεις. Είχε συζητήσει το περιεχόμενο της επιστολης μόνο με το σύζυγό της, τη μητέρα της, ένα φίλο, την ομάδα επικοινωνίας του Κένσινγκτον και τους δικηγόρους της, αναφέρει το δικαστικό έγγραφο. Μάλιστα, είχε στείλει το γράμμα μέσω ενός αξιόπιστου διευθυντή επιχείρησης για να μειώσει τις πιθανότητες υποκλοπής του.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η Μέγκαν αρνείται πως μπλόκαρε κλήσεις του πατέρα της όταν δεν πήγε στο γάμο της, λόγω προβληματος υγείας, ή πως είχε αλλάξει τον αριθμό της. Αναφέρεται δε, πως προσπάθησε να τον καλέσει πέντε φορές, του έστειλε πλήθος μηνυμάτων που έμειναν αναπάντητα, αλλά και πως ο γάμος της με το Χάρι έφερε «τουριστικά έσοδα άνω του ενός δισεκατομμυρίου λιρών»

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM