Τουλάχιστον 52.898 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τη βάση καταγραφής του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

 

Αυτές οι νέες μολύνσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια των ΗΠΑ σε σχεδόν 2,7 εκατομμύρια, κατά τα στοιχεία της ιατρικής σχολής της Βαλτιμόρης.

 

Ο αριθμός των νέων θανάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ανήλθε σε 706. Συνολικά 128.028 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή εξαιτίας της Covid-19.

 

Ο αριθμός των τελευταίων εντοπισμένων κρουσμάτων στη χώρα είναι υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά την εμφάνιση του SARS-CoV-2, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των νοσηλευομένων σε πολλές περιοχές όπως το Χιούστον (Τέξας) και το Φοίνιξ (Αριζόνα).

 

Χθες Τετάρτη, το Τέξας έσπασε το ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες, καταγράφοντας 8.076 νέες μολύνσεις Covid-19, σχεδόν 1.000 περισσότερες από την προηγούμενη ημέρα.

 

Εξαιτίας αυτής της έξαρσης μετάδοσης της νόσου, ορισμένες πολιτείες αναγκάζονται να αναστείλουν την πορεία άρσης των περιορισμών.

 

«Ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί»

 

Κι όλα αυτά την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ο κορωνοϊός «απλώς θα εξαφανιστεί».

 

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο Fox Business, ο Τραμπ ρωτήθηκε αν πραγματικά πιστεύει -όπως είχε δηλώσει κάποια στιγμή- πως ο ιός απλώς θα εξαφανιστεί. «Το πιστεύω, το πιστεύω», απάντησε ξανά: «Ναι, σίγουρα, σε κάποιο σημείο. Και πιστεύω πως θα έχουμε εμβόλιο πολύ σύντομα», πρόσθεσε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Guardian