Απεργία την Πρωτομαγιά

Αργεντινή: Πάστορας μετέτρεψε εκκλησία σε μπαρ - Διαμαρτυρόμενος για το «λουκέτο» στις λειτουργίες

Αργεντινή: Πάστορας μετέτρεψε εκκλησία σε μπαρ - Διαμαρτυρόμενος για το «λουκέτο» στις λειτουργίες Facebook Twitter
0

Μία ευαγγελική εκκλησία στην Αργεντινή άνοιξε τις πύλες της όχι για προσευχή, αλλά για αλκοόλ σαν χώρος μπαρ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «λουκέτο» στις θρησκευτικές τελετές που παραμένει σε ισχύ, παρά τη σταδιακή άρση των περιορισμών σε άλλες δραστηριότητες της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής.

Μέσα στην εκκλησία τοποθετήθηκαν τραπέζια και οι πάστορες ντύθηκαν σερβιτόροι μεταφέροντας στους δίσκους τους τη βίβλο, θέλοντας να στηλιτεύσουν έτσι τα «άνισα» μέτρα της κυβέρνησης και καλώντας για την επαναφορά των λειτουργιών κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω κορωνοϊού.

«Είμαστε εδώ σήμερα, ντυμένοι έτσι, μεταφέροντας δίσκο, γιατί φαίνεται πως είναι ο μόνος τρόπος να υπηρετήσουμε το λόγο του θεού» τόνισε ο πάστορας Daniel Cattaneo, ενώ άνοιγε το «μπαρ των πιστών», στην εκκλησία ευαγγελιστών του Σαν Λορέντζο.

«Θέλουμε να ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα εξασκώντας την πίστη μας. Τα μπαρ μπορούν να ανοίξουν, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν, γιατί υπάρχει διάκριση εις βάρος μας;» αναρωτιέται ο ίδιος.

Παρότι ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία στο Μπουένος Άιρες και τις γύρω από την πρωτεύουσα περιοχές, το υπόλοιπο της χώρας παραμένει σχετικά ανεπηρέαστο από την Covid-19.

Μάλιστα, η επαρχία της Σάντα Φε όπου και βρίσκεται η συγκεκριμένη εκκλησία, κατάφερε επιτυχώς να περιορίσει εγκαίρως τη διασπορά του ιού και να άρει τους περιορισμούς, ανοίγοντας ξανά μέρος των επιχειρήσεων, αλλά όχι και των εκκλησιών όπου ακόμα επιτρέπονται μόλις 10 άτομα ανά λειτουργία.

Μεχρι στιγμής, η Αργεντινή μετρά 785 θανάτους από κορωνοϊό και πάνω από 28.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μόνο την Παρασκευή, καταγράφηκαν 1.391 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της χώρας.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ