Αποκάλυψη: O πρίγκιπας του Βελγίου κόλλησε κορωνοϊό μετά από παράνομο πάρτι στην Ισπανία

Αποκάλυψη: O πρίγκιπας του Βελγίου κόλλησε κορωνοϊό μετά από παράνομο πάρτι στην Ισπανία Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας του Βελγίου Joachim προσβλήθηκε από κορωναϊό σε παράνομο πάρτι κατά τη διάρκεια του lockdown στην Ισπανία, σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν αρχικά από ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρίγκιπας Joachim, 28 ετών, ταξίδεψε από το Βέλγιο στην Ισπανία στις 26 Μαΐου για επαγγελματικούς λόγους, αλλά δεν δίνονται περαιτέρω πληροφορίες. Δύο ημέρες αργότερα φέρεται να πήγε σε ένα πάρτι στη νότια πόλη της Κόρδοβα, προτού κάνει τεστ και διαγνωστεί για Covid-19. Ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρίγκιπας, ανιψιός του βασιλιά Φιλίππου του Βελγίου, ήταν μαζί με 27 ακόμη άτομα στο πάρτι.

Σύμφωνα με τα μέτρα περιορισμού λόγω της πανδημίας που εφαρμόζει η Κόρδοβα, ένα πάρτι αυτού του μεγέθους παραβιάζει τους κανονισμούς, καθώς επιτρέπονται σήμερα συγκεντρώσεις με όριο 15 ατόμων.


Η ισπανική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για το πάρτι και όσοι βρεθούν να έχουν παραβιάσει τους κανόνες αντιμετωπίζουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, όλοι όσοι έδωσαν το παρών στο πάρτι βρίσκονται σε καραντίνα. Ο πρίγκιπας Joachim, ο νεότερος γιος της πριγκίπισσας Astrid φέρεται να έχει ήπια συμπτώματα. Το Παλάτι ωστόσο δεν διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει πως ο πρίγκιπας είχε προσβληθεί από τη νόσο ενώ ήταν στην Ισπανία, αλλά επιβεβαιώνει πως διαγνώστηκε μετά το ταξίδι.

Η Rafaela Valenzuela, εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην Κόρδοβα, καταδίκασε το πάρτι, αποκαλώντας όσους παρευρέθηκαν «ανεύθυνους». «Νιώθω έκπληκτη και θυμωμένη. Ένα τέτοιο περιστατικό ξεχωρίζει σε μια στιγμή εθνικού πένθους για τόσους πολλούς νεκρούς», είπε.

Το πάρτι αποκαλύφθηκε αρχικά από την ισπανική εφημερίδα El Confidencial, η οποία δεν κατονόμασε τον πρίγκιπα. Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν τότε με το παλάτι ότι ο πρίγκιπας Joachim ήταν στην Ισπανία, όπου παραμένει. Ο πρίγκιπας είναι γνωστό ότι έχει μια μακροχρόνια σχέση με μια Ισπανίδα που ονομάζεται  Victoria Ortiz η οποία κατάγεται από την πόλη της Ανδαλουσίας.

Η Ισπανία βρίσκεται στη διαδικασία επανεκκίνησης μετά από ένα από τα πιο αυστηρά lockdown στην Ευρώπη και συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που επλήγησαν περισσότερο. Μέχρι το Σάββατο, η χώρα είχε 239.228 κρούσματα και 27.125 θανάτους, σύμφωνα με την μέτρηση του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM