Βρετανία: Ο Τζόνσον ανακοίνωσε το άνοιγμα των καταστημάτων - Σε δύο στάδια

Βρετανία: Ο Τζόνσον ανακοίνωσε το άνοιγμα των καταστημάτων - Σε δύο στάδια Facebook Twitter
EPA
0

Το σχεδιασμό για το άνοιγμα των καταστημάτων στη Βρετανία από την 1η Ιουνίου ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ανοιχτές αγορές και εκθέσεις αυτοκινήτων στην Αγγλία θα μπορούν να λειτουργήσουν από την επόμενη εβδομάδα, εφόσον θα ισχύουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από την Covid-19, καθώς συγκαταλέγονται στους χώρους χαμηλού ρίσκου, σε σύγκριση με τους κλειστούς χώρους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Σε δεύτερο στάδιο, πιθανώς στις 15 Ιουνίου, θα μπορούν να λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικής πώλησης, μη βασικών αγαθών, σε κλειστούς χώρους και εμπορικά κέντρα, εφόσον τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις ανακοινώσεις σχετικά με τις προετοιμασίες για το άνοιγμα κάποιων τάξεων σχολείων από την επόμενη εβδομάδα, και τόνισε ότι ο σχεδιασμός για την χαλάρωση των περιορισμών ανακοινώνεται, καθώς η χώρα προχωρά στα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown, εφόσον το επιτρέπουν οι μέχρι τώρα ενδείξεις, και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί με την πτώση του αριθμού των νέων περιστατικών και των θανάτων από τον ιό.

Στους 36.793 οι νεκροί

Οι νέοι θάνατοι περιστατικών με κορωνοϊό που καταγράφηκαν σε όλους τους χώρους στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο είναι 121, και ο συνολικός αριθμός φτάνει τους 36.793, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας. Χθες πραγματοποιήθηκαν 73.726 διαγνωστικές εξετάσεις, εκ των οποίων 1.625 ήταν θετικές στον ιό. 8.834 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με κορωνοϊό, αριθμός που είναι κατά 12% μικρότερος από ότι πριν δύο εβδομάδες (λίγο περισσότεροι από 10.000).

Σύμφωνα με την επιστημονική σύμβουλο της υπηρεσίας δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, Ιβόν Ντόιλ, το 0,25% του πληθυσμού στην Αγγλία από 4-17 Μαΐου είχε κορωνοϊό, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Βρετανία στο 0,7-1 και ότι οι νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, όπως και ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης, έχει μειωθεί σημαντικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM