Απεργία την Πρωτομαγιά

Τραμπ: Μαριονέτα της Κίνας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγειάς

Τραμπ: Μαριονέτα της Κίνας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγειάς Facebook Twitter
Τραμπ: Μαριονέτα της Κίνας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγειάς (EPA)
0

Συνεχίζει τη ρητορική του απέναντι στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο Ντόναλντ Τραμπ αποκαλώντας τον «μαριονέτα της Κίνας».

«Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. «Είναι μια μαριονέτα της Κίνας»  είπε επαναλαμβάνοντας την κριτική του για τον χειρισμό του κορωνοϊού από τον Οργανισμό.

Ερωτηθείς για το μέλλον της αμερικανικής συνεισφοράς σε αυτόν τον Οργανισμό, την αναστολή της οποίας ανακοίνωσε στα μέσα Απριλίου, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος παρέμεινε αόριστος.

«Θα πάρουμε μια απόφαση σύντομα», είπε, τονίζοντας πως εξέτασε να μειώσει τη συνεισφορά των ΗΠΑ στα 40 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ορισμένοι αισθάνθηκαν ότι ήταν μεγάλο ποσό.

Τραμπ: Αίτημα Πομπέο η αποπομπή Λινικ

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο του ζήτησε να αποπέμψει τον γενικό επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και υπεραμύνθηκε του δικαιώματός του να καθαιρέσει τον αξιωματούχο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ διέψευσε τις αναφορές ότι ο Στιβ Λίνικ αποπέμφθηκε επειδή ερευνούσε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πομπέο χρησιμοποιούσε κρατικούς υπαλλήλους για να του κάνουν διάφορα «θελήματα», όπως να βγάζουν βόλτα τον σκύλο του ή να παραλαμβάνουν τα ρούχα του από το καθαριστήριο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο διέψευσε επίσης ότι η αποπομπή του γενικού επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Στιβ Λίνικ, συνδέεται με μια «πράξη αντιποίνων» επειδή ο τελευταίος είχε ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του.

«Δεν είναι δυνατόν αυτή η απόφαση» για την απομάκρυνση του Λίνικ «να ήταν το αποτέλεσμα αντιποίνων», διαβεβαίωσε ο Πομπέο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Washington Post. «Πολύ απλά, επειδή δεν γνώριζα» ότι γίνεται μια τέτοια έρευνα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, ο γενικός επιθεωρητής ερευνούσε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός χρησιμοποιούσε κρατικούς υπαλλήλους για να του κάνουν διάφορα «θελήματα», όπως να βγάζουν βόλτα τον σκύλο του ή να παραλαμβάνουν τα ρούχα του από το καθαριστήριο. Όταν ρωτήθηκε από την Washington Post ωστόσο ο Πομπέο απέφυγε να διευκρινίσει αν ζήτησε ποτέ από υπαλλήλους του υπουργείου να κάνουν τέτοιου είδους «θελήματα» για τον ίδιο ή για τη σύζυγό του.

Παράλληλα, ο Τραμπ δήλωσε δε, έκπληκτος που ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ ανέφερε ότι δεν προτίθεται να διερευνήσει τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της επανεξέτασης του υπουργείου στον χειρισμό του FBI της έρευνας για την ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016.

«Εξεπλάγην λίγο από αυτή την δήλωση», τόνισε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον Μπαρ «πολύ έντιμο», λέγοντας πως θα αφήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης να λάβει την όποια απόφαση.

Με πληροφορίες από το AFP/Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ