«Once Upon a Virus» - Η Κίνα τρολάρει τις ΗΠΑ με animation Lego για τον κορωνοϊό

«Once Upon a Virus» - Η Κίνα τρολάρει τις ΗΠΑ με animation Lego για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
«Once Upon a Virus» - Η Κίνα τρολάρει τις ΗΠΑ με animation Lego για τον κορωνοϊό
0

Το Πεκίνο δημοσίευσε ένα σύντομο animation, με τίτλο «Once Upon a Virus» τρολάροντας με φιγούρες Legο την ανταπόκριση των ΗΠΑ στον κορωνοϊό.

ΗΠΑ και Κίνα συνεχίζουν έναν «πόλεμο» με εκατέρωθεν δηλώσεις για την προέλευση του κορωνοϊού ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Κίνα για «κατασκευή» του ιού σε εργαστήριο αλλά και τον ΠΟΥ για συγκάλυψη της πανδημίας.

Το Πεκίνο επιμένει στην αθωότητά του ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος σε τελευταίες του δηλώσεις για μία ακόμα φορά λέει ότι είναι πεπεισμένος πως ο κορωνοϊός μπορεί να προήλθε από ένα κινεζικό εργαστήριο ιολογίας, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» τον Αμερικανό πρόεδρο περί «κατασκευής του ιού».

Η τελευταία ανταπόκριση της Κίνας είναι ένα βίντεο animation με Lego που τρολάρει την αμερικανική πολιτική στο ζήτημα της πανδημίας.

Στο κινούμενο σχέδιο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua της Κίνας, οι κόκκινες κουρτίνες ανοίγουν για να αποκαλύψουν μια σκηνή με φιγούρες Lego: από την πλευρά του Πεκίνου, ένας  Κινέζος πολεμιστής που φοράει μάσκα στο πρόσωπο.

Αμερικανός εκπρόσωπος - ποιος άλλος- το Άγαλμα της Ελευθερίας.

«Ανακαλύψαμε έναν νέο ιό», λέει ο πολεμιστής.

«Και λοιπόν;» απαντά στο Άγαλμα της Ελευθερίας. «Είναι απλά μια γρίπη»

Καθώς ο πολεμιστής εκδίδει προειδοποιήσεις για τον ιό, το Άγαλμα της Ελευθερίας απαντά κατηγορηματικά με δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου από τις συνεντεύξεις τύπου, που έχει δώσει.

«Ακούτε τον εαυτό σας;» ρωτάει ο πολεμιστής καθώς το άγαλμα αρχίζει να γίνεται κόκκινο από πυρετό και συνδέεται με μια ενδοφλέβια.

«Είμαστε πάντα σωστοί, παρόλο που ερχόμαστε σε αντίθεση με τον εαυτό μας», απαντά το άγαλμα.

«Αυτό μου αρέσει στους Αμερικανούς, η συνέπεια τους», λέει ο πολεμιστής.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Τραμπ είπε ότι πιστεύει πως ο χειρισμός της πανδημίας του κορωνοϊού από την Κίνα είναι απόδειξη ότι το Πεκίνο «θα κάνει ό, τι μπορεί» για να τον κάνει να χάσει τις εκλογές τον Νοέμβριο.

Το γραφείο Τύπου της Lego έσπευσε να πάρει θέση αναφέροντας σε ανακοίνωσή του πως «Δεν συμμετείχαμε στην παραγωγή του βίντεο με κανέναν τρόπο».

Με πληροφορίες από το Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM