Καναδάς: Απαγόρευση 1500 μοντέλων όπλων - Μετά τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην ιστορία

Καναδάς: Απαγόρευση 1500 μοντέλων όπλων - Μετά τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην ιστορία Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Την άμεση απαγόρευση των όπλων εφόδου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην ιστορία της χώρας. 

Κατά την επίθεση, που σημειώθηκε στη Νέα Σκοτία, ένοπλος σκότωσε 22 άτομα. O Τριντό έκανε λόγο για «1500 μοντέλα όπλων και τις παραλλαγές τους». 

«Δεν χρειάζεσαι ένα AR-15 για να σκοτώσεις ένα ελάφι», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Καναδά. «Πλέον είναι παράνομη η αγορά, μεταφορά, εισαγωγή και χρήση στρατιωτικού τύπου όπλων εφόδου σε αυτή τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο ένοπλος είχε στην κατοχή του αρκετά ημι-αυτόματα πιστόλια και τουλάχιστον δύο ημι-αυτόματα όπλα. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ένα από αυτά ως «στρατιωτικού τύπου». 

«Αυτά τα όπλα σχεδιάστηκαν για έναν και μόνο σκοπό, για να σκοτώσουν τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων στο συντομότερο χρονικό διάστημα», είπε ο Τριντό συμπληρώνοντας πως δεν έχουν καμία θέση στον Καναδά. Παράλληλα διευκρίνισε πως η απαγόρευση ισχύει αμέσως, ωστόσο έκανε λόγο για «κάποια μορφή αποζημίωσης στους κατόχους» ενώ θα επιτρέπεται να εξαχθούν και να πωληθούν μετά από σχετική αδειοδότηση. 

 

Ο Τριντό ανέφερε ακόμη ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές» δεν αρκούν και γι αυτό η κυβέρνησή του ενήργησε με αυτόν τον τρόπο.   

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ