Έλον Μασκ: Φασιστικό το lockdown στην Καλιφόρνια

Έλον Μασκ: Φασιστικό το lockdown στην Καλιφόρνια Facebook Twitter
0

Ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε «φασιστικό» το lockdown που έχει επιβληθεί στην Καλιφόρνια, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Τα σχόλια του CEO της Tesla επισκίασαν το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, την ώρα που η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πληγεί σφοδρά από την πανδημία. Την Τετάρτη, η ανταγωνίστρια της Tesla, η Ford Motor, ανακοίνωσε ζημία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, ενώ προέβλεψε απώλειες 5 δισεκατομμυρίων για το τρέχον τρίμηνο.

Παρόλα αυτά, ο Έλον Μασκ τάχθηκε σφοδρά κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί. «Αν θέλει κάποιος να μείνει στο σπίτι του αυτό είναι υπέροχο. Μπορούν να μείνουν και δεν πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να βγουν. Αλλά το να τους λένε ότι δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι τους και ότι θα συλληφθούν αν το κάνουν, αυτό είναι φασιστικό», δήλωσε ο Μασκ. Το CBS σημειώνει ότι σε καμία πολιτεία των ΗΠΑ δεν υπάρχει πρόβλεψη σύλληψης για ανθρώπους που βγαίνουν από το σπίτι, παρά μόνο συστάσεις στους πολίτες να μένουν μέσα εκτός αν είναι απαραίτητη η έξοδός τους. 

Αυτό δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ελευθερία. Δώστε πίσω στους ανθρώπους την αναθεματισμένη ελευθερία τους!», δήλωσε ο Μασκ, που σύμφωνα με τους αναλυτές είναι από αυτούς που αυξάνουν την περιουσία τους εν μέσω της πανδημίας.

Το εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια έκλεισε τον Μάρτιο, λόγω του lockdown και τα μέτρα είναι ισχύουν έως τις 31 Μαΐου. Μάλιστα, σύμφωνα με τους NYT, αρχικά η εταιρεία είπε στους εργαζομένους της να συνεχίσουν να πηγαίνουν για δουλειά στο εργοστάσιο, εκτός αν είναι άρρωστοι ή να κάνουν χρήση της αδείας τους για να μείνουν στο σπίτι. Τελικά, το γραφείο του σερίφη ανάγκασε την εταιρεία να εφαρμόσει τις οδηγίες και να κλείσουν το εργοστάσιο.

«Παραβιάζουν τις ελευθερίες των ανθρώπων με τρόπους που είναι λανθασμένοι και δεν είναι οι λόγοι για τους οποίους άνθρωποι ήρθαν εδώ ή δημιούργησαν αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Έλον Μασκ αναφερόμενος στα μέτρα περιορισμού, ενώ χαρακτήρισε το lockdown ως επικίνδυνο για την εταιρεία του.

Με πληροφορίες από NYT, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM