Κορωνοιός: Οι φωτογραφίες με χιλιάδες ανθρώπους σε παραλίες στη Καλιφόρνια τρομάζουν τις αρχές

Κορωνοιός: Οι φωτογραφίες με χιλιάδες ανθρώπους σε παραλίες στη Καλιφόρνια τρομάζουν τις αρχές Facebook Twitter
0

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν τις παραλίες της νότιας Καλιφόρνιας το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας φόβο στις αρχές ότι μεγάλα πλήθη σε δημόσιους χώρους θα μπορούσαν να αντιστρέψουν την πρόοδο του περιορισμού της πανδημίας κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Οι φωτογραφίες πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις σχετικά με τη στρατηγική της πολιτείας. Τις τελευταίες ημέρες το άνοιγμα παραλιών και πάρκων προκάλεσε επίσης συζητήσεις και ανησυχίες για τη δημόσια υγεία στο Τέξας, τη Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα και άλλες περιοχές που θέλουν να άρουν τα μέτρα.

Κορωνοιός: Οι φωτογραφίες με χιλιάδες ανθρώπους σε παραλίες στη Καλιφόρνια τρομάζουν τις αρχές Facebook Twitter

Τη Δευτέρα, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Gavin Newsom κατακεραύνωσε όσους πλημμύρισαν τις παραλίες, λέγοντας «αυτός ο ιός δεν σταματά τα σαββατοκύριακα». «Αυτός ο ιός δεν σταματά όταν έχουμε μια όμορφη, ηλιόλουστη μέρα κατά μήκος των ακτών μας», δήλωσε ο κυβερνήτης και τόνισε πως «Δεν μπορούμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες, ειδικά στο Newport Beach, αλλά και αλλού».

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας επεσήμανε πως θα υπάρξουν μέτρα, αλλά ότι δεν θα ζητήσει από την αστυνομία της πολιτείας να δίνουν κλήσεις σε ανθρώπους που βρίσκονται έξω με τα παιδιά τους ή που πάνε βόλτα τον σκύλο τους.

Τοπικοί αξιωματούχοι στο Λος Άντζελες και τη γύρω περιοχή, έχουν διχαστεί από την άρση μέτρων που επέτρεψε επισκέψεις και άθληση στην παραλία. Πολλές δημοφιλείς παραλίες έχουν παραμείνει πλήρως κλειστές για το κοινό λόγω του Covid-19, αν και μερικές έχουν λάβει μέτρα για να επιτρέψουν επισκέπτες με περιορισμούς.

Ωστόσο οι εικόνες μαρτυρούν πως οι αποστάσεις δεν τηρήθηκαν και το δημοτικό συμβούλιο του Newport Beach σκέφτεται τώρα να κλείσει τις παραλίες για τα επόμενα τρία Σαββατοκύριακα ή να κλείσει τους δρόμους προς τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Κορωνοιός: Οι φωτογραφίες με χιλιάδες ανθρώπους σε παραλίες στη Καλιφόρνια τρομάζουν τις αρχές Facebook Twitter

Στην παραλία του Νewport μάλιστα, οι κάτοικοι συνέκριναν τα πλήθη του Σαββατοκύριακου με τις διακοπές της 4ης Ιουλίου και οι ναυαγοσώστες υπενθύμιζαν συνεχώς στους ανθρώπους να μην συνωστίζονται. 

Βορειότερα στην Καλιφόρνια, η αστυνομία στο Pacific Grove είπε ότι χρειάστηκε να κλείσει το πάρκο και την παραλία Lovers Point στο νότιο άκρο λόγω έλλειψης τήρησης του μέτρου για κοινωνική απόσταση. Το ζήτημα της πρόσβασης στην παραλία είναι πιθανό να γίνει πιο αμφιλεγόμενο, καθώς στις ΗΠΑ μπαίνει το καλοκαίρι. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστήριξαν ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να βρουν τρόπους για να επιτρέψουν στους ανθρώπους να επισκέπτονται παραλίες, ενθαρρύνοντας έντονα την απόσταση και άλλα μέτρα ασφαλείας.

Κορωνοιός: Οι φωτογραφίες με χιλιάδες ανθρώπους σε παραλίες στη Καλιφόρνια τρομάζουν τις αρχές Facebook Twitter

Υγειονομικοί αξιωματούχοι από έξι κομητείες της Καλιφόρνιας –την Αλαμέντα, την Κόντρα Κόστα, τη Μαρίν, το Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Ματέο, τη Σάντα Κλάρα αλλά και την πόλη Μπέρκλεϊ-- θα ανακοινώσουν παράταση της καραντίνας, η οποία θα έληγε την Κυριακή 3 Μαΐου.

Βάσει των νέων εντολών η καραντίνα θα παραταθεί όλον τον Μάιο, αν και θα υπάρξει μερική χαλάρωση για κάποιες χαμηλού κινδύνου δραστηριότητες.

Με πληροφορίες από Guardian/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM