Η Αυστρία στέλνει στην Ελλάδα 181 κοντέινερ για διαμονή και φροντίδα προσφύγων

Η Αυστρία στέλνει στην Ελλάδα 181 κοντέινερ για διαμονή και φροντίδα προσφύγων Facebook Twitter
0

Συνολικά 181 κοντέινερ διαμονής και υγειονομικού εξοπλισμού για προσφυγικούς καταυλισμούς, ως συμβολή της στην αποφυγή μιας ενδεχόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποστέλλει η Αυστρία στην Ελλάδα. 

Η Αυστρία έθεσε σε διάθεση της Ελλάδας τα ειδικής κατασκευής κοντέινερ μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συγχρηματοδοτήσει την μεταφορά τους, ανακοινώθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με αποψινή είδηση της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης (ORF).

Όπως σημειώνεται στην είδηση, ο αρμόδιος για διαχείριση κρίσεων Επίτροπος της ΕΕ Γιάνεζ Λέναρτσικ, ευχαριστώντας την Αυστρία για την συμβολή της, τόνισε ότι «η πανδημία του κορωνϊού έχει πλήξει όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα».

Ο ίδιος, επισήμανε ότι χάρη στην αυστριακή συμβολή, η Ελλάδα θα είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού μεταξύ των ιδιαίτερα ευάλωτων προσφύγων.

Η Αυστρία είχε συνδράμει την Ελλάδα και στην προστασία των συνόρων στον Έβρο, με την αποστολή τον περασμένο Μάρτιο 13μελούς ειδικής ομάδας της ειδικής μονάδας της αυστριακής Αστυνομίας Cobra, όπως επίσης ενός τεθωρακισμένου ειδικού οχήματος, αλλά και ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Την αποστολή στελεχών της Cobra, η οποία βρέθηκε στον Έβρο, συγκεκριμένα στις Καστανιές, από τις 9 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου, συνδράμοντας τις μονάδες ΕΚΑΜ για την προστασία των συνόρων, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ είχε χαρακτηρίσει «ιστορικής διάστασης στην αυστριακή πολιτική ασφάλειας».

Όπως είχε τονίσει ο ίδιος, κατά την επιστροφή της μονάδας στη Βιέννη στις 3 Απριλίου, «στον Έβρο δεν προστατεύσαμε μόνο τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αλλά και τα δικά μας σύνορα».

«Μία ανοικτή Ευρώπη στο εσωτερικό, μπορεί να λειτουργήσει μόνο με μία αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων», είχε επισημάνει ο Καρλ Νέχαμερ, αναφέροντας ότι η αυστριακή αποστολή στα ελληνοτουρκικά σύνορα είχε αποσπάσει πολλούς επαίνους στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM