Ιταλία: Στους 21.645 οι νεκροί - Αισθητή μείωση των κρουσμάτων

Ιταλία: Στους 21.645 οι νεκροί - Αισθητή μείωση των κρουσμάτων Facebook Twitter
EPA
0

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 165.155. Οι νεκροί έφτασαν τους 21.645. Παράλληλα, 38.092 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 162.488 και είχαν χάσει την ζωή τους 21.067 άνθρωποι ενώ 37.130 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 578 ασθενείς και καταγράφηκαν 2.667 νέα κρούσματα, 962 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 3.079 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 27.643 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 74.696 έχει αποφασιστεί ο κατ' οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 62.153 και οι νεκροί 11.377. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 21.029, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.788. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 14.624, με 940 νεκρούς. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει αισθητή μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες (305 λιγότερα κρούσματα) ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 24 λιγότεροι άνθρωποι. Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, για δωδέκατη συνεχή ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, ενώ περιορίζονται και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο. Οι θεραπευμένοι είναι, όμως, 733 λιγότεροι από χθες.

Η ιταλική κυβέρνηση και η ομάδα ειδικών που έχει ορίσει, σχεδιάζει την βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα, με πιθανή επαναλειτουργία, την ερχόμενη εβδομάδα, των βιομηχανιών μετάλλου, της μόδας και της παραγωγής αυτοκινήτων.

Σχέδιο για διαφορετικά ωράρια λειτουργίας για δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές εταιρίες και βιομηχανίες

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή διαφορετικών ωραρίων λειτουργίας για δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές εταιρίες και βιομηχανίες σε ό,τι αφορά την προσπάθεια βαθμιαίας επιστροφής στην καθημερινότητα, από τις 4 Μαίου και έπειτα. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσε να επιτραπεί και στα δημόσια μέσα μεταφοράς να μην δεχθούν τεράστια πίεση τις πρώτες πρωινές ώρες. Όπως έχει διαρρεύσει έως τώρα, στα λεωφορεία και στα μετρό των ιταλικών πόλεων, οι επιβάτες ταξιδεύουν, πολύ πιθανά, όλοι καθιστοί, αφήνοντας ανάμεσά τους, πάντα, μια κενή θέση.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε, εξέδωσε σήμερα νέα απόφαση βάσει της οποίας οι κατά τόπους νομάρχες, μαζί με τις υπηρεσίες του ιταλικού δημόσιου συστήματος υγείας, θα πρέπει να κινητοποιηθούν για την λεπτομερή εξακρίβωση της τήρησης των συνθηκών ασφαλείας, σε όλους τους χώρους εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα εμπορικά καταστήματα.

Η ιταλική κυβέρνηση, με απόφαση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, έχει προχωρήσει στην σύσταση  δεκαεπταμελούς ειδικής «επιχειρησιακής ομάδας δράσης», με επικεφαλής τον μάνατζερ Βιττόριο Κολάο. Αποστολή της είναι να εντοπίσει, για κάθε παραγωγικό τομέα της χώρας και για το σύνολο των πολιτών, τον καταλληλότερο και ασφαλέστερο τρόπο με τον οποίο μπορούν να επιστρέψουν, σταδιακά, στους καθημερινούς ρυθμούς που τους ήταν γνώριμοι, πριν την κρίση που δημιούργησε ο κορωνοϊός. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ